Πύργος: ΡΟΜΑ τα έσπασαν μέσα και έξω από το Γενικό Νοσοκομείο (video)


Στα όρια τους έχουν φτάσει εργαζόμενοι και επισκέπτες στο νοσοκομείο Πύργου, αλλά και οι περίοικοι από την παραβατική συμπεριφορά των ΡΟΜΑ. Tο απόγευμα της Τρίτης με
πέτρες, σιδερολοστούς και άλλα αντικείμενα, μια πολυμελής ομάδα σύμφωνα με μαρτυρίες, έσπασε ότι βρήκε στο πέρασμά της. Τα εξωτερικά εμπορικά κιόσκια, το φυλάκιο των σεκιούριτι και ένα αυτοκίνητο συγγενούς ασθενούς, δεν γλίτωσαν από τη μανία των ΡΟΜΑ. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου που έκανε στο επόμενο από το χτύπημα ημίωρο αρκετές προσαγωγές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στο νοσοκομείο όλα ξεκίνησαν από μια διαμάχη μεταξύ ΡΟΜΑ και Αλβανών υπηκόων μέσα στο χώρο της παιδιατρικής κλινικής. Ευτυχώς για το προσωπικό μα πολύ δε περισσότερο για τους ασθενείς, το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις μέσα στο νοσοκομείο. Όμως μόλις βγήκαν έξω έδειξαν τη μανία τους σε ότι έβρισκαν μπροστά τους. Σύμφωνα με μαρτυρία κάποιοι από την ομάδα βγήκαν έξω από το χώρο τους νοσοκομείου, πήραν πέτρες και μπήκαν πάλι μέσα στο προαύλιο και άρχισαν τους βανδαλισμούς.

Πρώτα έσπασαν το κιόσκι με είδη δώρων στην είσοδο του νοσοκομείου και στη συνέχεια τα τζάμια στο φυλάκιο των υπαλλήλων φύλαξης του Γ.Ν. Πύργου, που έτρεχαν για να σωθούν από τη μανία της πολυμελούς ομάδας των ΡΟΜΑ. Στη συνέχεια και αφού ζήτησαν από τους «σεκιούριτι» να φωνάξουν τους Αλβανούς για να συνεχίσουν τον καβγά έξω. Στο μεταξύ συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο, σπάζοντας και όλα τα τζάμια ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου. Ο ιδιοκτήτης του μόλις βγήκε έξω σε έξαλλη κατάσταση απειλούσε «θεούς και δαίμονες» μιας και το προηγούμενο βράδυ όπως είπε, είχαν σπάσει τα τζάμια αυτοκινήτου συγγενικού του προσώπου.

Άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών ζήτησε μόλις ενημερώθηκε και έφτασε στο νοσοκομείο η διοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου, που σάστισε με αυτά τα πρωτόγνωρα που αντίκρισε.

http://ilialive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *