Βρεφικό γάλα και από τα σούπερ μάρκετ

Και από τα σούπερ μάρκετ, και μάλιστα με τιμή έως και 20% χαμηλότερη, θα διατίθεται από την 1η Ιανουαρίου του 2012 το βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι κ.κ. Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η «η συμφωνία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας», ενώ παραδέχθηκε ότι η μέχρι σήμερα απαγόρευση πώλησης του γάλακτος πέραν των φαρμακείων δεν ήταν σωστή επιλογή.

Για το θέμα του κέρδους των φαρμακοποιών, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θόδωρος Αμπατζόγλου, δηλώνει: «Στα 20 ευρώ που στοιχίζει το γάλα ο φαρμακοποιός κερδίζει 1 με 2 ευρώ. Ποιον κοροϊδεύουν λοιπόν οι αρμόδιοι. Το σχέδιο ολοκληρώνεται. Ντροπή τους».

Η απάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

«Φαίνεται ότι ο κ. Ξυνίδης χρησιμοποιήθηκε ως «λαγός» για την υπόθεση των βρεφικών γαλάτων, αφού πριν παρέλθουν 24 ώρες από την περίφημη δήλωσή του, έσπευσαν… όλως τυχαίως, να ανακοινώσουν οι κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Λοβέρδος, την διάθεση των βρεφικών γαλάτων από τα σουπερ μάρκετ.

Οι δύο Υπουργοί με την ανακοίνωση τους αυτή αγνόησαν και περιφρόνησαν σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου , του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και του Ε.Ο.Φ. που ακόμη και πρόσφατα (6.7.2011) όταν ρωτήθηκε, διατύπωσε εγγράφως και χωρίς επιφυλάξεις την άποψη του ότι «η απόφαση περί διάθεσης των παρασκευασμάτων για βρέφη από τα φαρμακεία πρέπει να παραμείνει ως έχει»
Είναι προφανές ότι οι δύο υπουργοί αισθάνθηκαν την ανάγκη να προσφέρουν χριστουγεννιάτικο δωράκι στην «αναξιοπαθούσα τάξη των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ».

Οι φαρμακοποιοί σημειώνουν επίσης: «Την απάντηση και την ανταπόδοση του δώρου αυτού θα την εισπράξουν στα δικαστήρια και στις κάλπες. Τα ψέματα τελείωσαν . Πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες. Το μόνο βέβαιο από μια τέτοια προοπτική είναι ότι θα δοθεί ένα ακόμη «δωράκι» στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ που θα αφαιρεθεί από τους φαρμακοποιούς.

Εάν η κυβέρνηση έχει ως πολιτική της επιλογή να ενισχύσει με κάθε τρόπο τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, ας έχει το πολιτικό Θάρρος να το πει δημόσια . Επιχειρήματα για δήθεν όφελος από τον καταναλωτή εκθέτουν αυτούς που τα επικαλούνται».

http://www.real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *