Συνοριακοί φύλακες χωρίς ιατρική περίθαλψη

Εξώδικο απέστειλε η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων του Νομού Έβρου στον Ο.Π.Α.Δ. (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) ζητώντας να εξοφληθούν άμεσα οι οφειλές που έχει ο οργανισμός προς τους γιατρούςτης ευρύτερης περιοχής ώστε οι ασθενείς του κλάδου να μπορούν να κάνουν ιατρικές εξετάσεις χωρίς να τις πληρώνουν … από την τσέπη τους.

Κρατήσεις χωρίς αντίκρισμα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου εκτιμώντας την κατάσταση πήρε μέτρα εναντίον του ΟΠΑΔ και ανέστειλε τις συμβάσεις που είχε μαζί του μέχρι ο οργανισμός να εξοφλήσει τις οφειλές προς τους γιατρούς του συλλόγου.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι οι συνοριακοί φύλακες ενώ εξακολουθούν να δέχονται παρακρατήσεις στο μισθό τους κάθε μήνα, δεν μπορούν να επωφεληθούν των προνομίων που τους δίνει το ταμείο τους σχετικά με την ιατρική περίθαλψη.

Έτσι ο κάθε ασφαλισμένος αναγκάζεται να καλύπτει άμεσα το οικονομικό αντίτιμο για την ιατρική περίθαλψη και στην συνέχεια να περιμένει την επιστροφή των χρημάτων του. Κάτι που εκτός του ότι είναι χρονοβόρο, προϋποθέτει ότι ο κάθε ένας από τους συμβαλλομένους θα πρέπει να διαθέτει άμεσα το χρηματικό ποσό προκειμένου να πληρώσει τον γιατρό.

Παράνομη η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών

Αξίζει να αναφερθεί ότι με υπουργική απόφαση στις παροχές που χορηγεί ο Ο.Π.Α.Δ. στους ασφαλισμένους του Δημοσίου-δικαιούχους ανήκουν η ιατρική περίθαλψη και οι διαγνωστικές ιατρικές πράξεις από τη στιγμή που ο ασθενής, είναι συμβεβλημένος με τους ιατρούς. Όλες αυτές οι παροχές από 1-10-2011 δεν υφίστανται.

Το γεγονός αυτό εμμέσως είναι παράνομο και  αναμένεται να δημιουργήσει ένα κύμα αντιδράσεων και από άλλες ενώσεις συνοριοφυλάκων αλλά και γενικότερα όλων των αστυνομικών υπαλλήλων που πλήττονται από τη στάση του συγκεκριμένου οργανισμού.

Ρεπορτάζ : Τόνια Κανελλίδου

http://www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *