Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Συνάντηση με τους Νεο-ειδικευμένους γιατρούς


 

 Στα πλαίσια προάσπισης των δικαιωμάτων όλων των ομάδων των γιατρών μελών του ο Ι.Σ.Α. πραγματοποίησε χθές 5/12/2011 συνάντηση με τους Νεο-ειδικευμένους γιατρούς μέλη  που τα τελευταία χρόνια τελείωσαν την ειδικότητα και βρίσκονται στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας μέσα στο αδιέξοδο της ανεργίας. Η ανεργία στο ιατρικό σώμα, το 2011, ξεπέρασε το 12,69% , ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2010  ήταν 11,55%.  Και ενώ, ένας στους τέσσερις γιατρούς είναι άνεργος ή υποαπασχολείται, καθημερινά 2 γιατροί  φεύγουν στο εξωτερικό, για να βρουν  δουλειά.

 

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των γιατρών για τις διαδικασίες της Π.Φ.Υ. και η συζήτηση για τους τρόπους δράσης και τις δυνατότητες που έχουν οι νέοι ειδικευμένοι γιατροί στο αδιέξοδο της Υγείας, έτσι όπως ορίζεται από την ανεργία και την υποαπασχόληση, αφού το Ε.Σ.Υ. δεν προκηρύσσει πλέον θέσεις εργασίας, το Ι.Κ.Α. δεν προσλαμβάνει γιατρούς ενόψει του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., το Πανεπιστήμιο αποτελεί ουτοπία μετά το καινούργιο Νομοθετικό του πλαίσιο, και ο ΟΠΑΔ, η μόνη επαγγελματική επιλογή που είχε απομείνει στο νέο γιατρό, κλείνει και αυτός την πόρτα μετά την απαγόρευση σύναψης συμβάσεων που εφάρμοσε από την ΄Ανοιξη του 2011. Για την απαράδεκτη και παράνομη αυτή απόφαση του Υ.Υ.Κ.Α. και του ΟΠΑΔ, ο Ι.Σ.Α. προσέφυγε στο ΣτΕ του οποίου η απόφαση εκκρεμεί.

 

Ακολούθησε ενδελεχής ανάλυση του νομικού και οικονομικού πλαισίου που έχουν απέναντί τους οι νέοι γιατροί και ουσιαστική συζήτηση για τις επιλογές και τις διεξόδους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι κ.κ.: Αχ.Ρέντης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ι.Σ.Α., Στάθης Τσούκαλος, Γεν.Γραμματέας Δ.Σ. Ι.Σ.Α, και τα Μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α., Σωτ.Δρίτσας, Μάνος Ζαχαριάδης, Σωτ.Καλιαμπάκος, Γιάννης Δατσέρης και Γιώργος Μαρίνος.

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                               ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *