Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.«Σύγκλιση σύσκεψης Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, αφού διαπίστωσε για μια ακόμα φορά:

Την επιχειρούμενη, με κάθε μέσο και τρόπο, υποβάθμιση-κατάρρευση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας (ΕΣΥ-ΕΟΠΥΥ) από τα συναρμόδια Υπουργεία.
Την επιστημονική και επαγγελματική απαξίωση και εξαθλίωση όλων των γιατρών, τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.
Την επιστράτευση από τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας διαφόρων «θεσμικών παραγοντίσκων», ώστε να επιταχυνθεί το έργο της κατεδάφισης της δημόσιας υγείας.
Την αύξηση της προσέλευσης των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας,  αλλά και την ραγδαία αύξηση των δεικτών νοσηρότητας και θνητότητας.
Την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας (ΕΣΥ και Ασφαλιστικά Ταμεία), που αποτυπώνεται ανάγλυφα στον τακτικό προϋπολογισμό του 2012.
Το γεγονός ότι, η Υγεία, από ύψιστο κοινωνικό δικαίωμα και ανάγκη, γίνεται πλέον εμπόρευμα.
Την δραματική υποστελέχωση και ουσιαστική κατάργηση των νέων προσλήψεων, παρά τις ολοφάνερες ελλείψεις.
Την επαναλαμβανόμενη άρνηση συγκρότησης δημόσιας Π.Φ.Υ. και την ταυτόχρονη καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων (ότι απόμεινε) από το ίδιο το κράτος, απ’ τα διαγνωστικά κέντρα και τις ιδιωτικές κλινικές.
Τον εμπαιγμό των αρμοδίων όσον αφορά την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ,  την απελευθέρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών μέσω συλλογικών συμβάσεων.
Την ανασφάλεια των γιατρών για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το απειλούμενο «άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος» υπό την χείριστη μορφή του, τις αμέσως επόμενες μέρες.
Τα αλλεπάλληλα πλήγματα τα που δέχθηκε το ασφαλιστικό μας ταμείο (ΕΤΑΑ).
Την προώθηση προς ψήφιση τον Ιανουάριο του νομοσχεδίου για την καθιέρωση εξετάσεων στους γιατρούς που θέλουν να ενταχθούν σε τμήμα για ειδικότητα, αλλά και το πιλοτικό πρότυπο διοίκησης-λειτουργίας του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα.
Την αποτυχία επίτευξης μέχρι τώρα της μεγαλύτερης δυνατής συσπείρωσης όλων των ιατρικών κλάδων απ’ τα συλλογικά μας όργανα.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ  την άμεση σύγκληση σύσκεψης των Προέδρων, όλων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας, με αποκλειστικό σκοπό τον συντονισμό για την καθολική εφαρμογή των συλλογικών μας αποφάσεων.

Γιατί στο τέλος, ο εφησυχασμός και οι υποτονικές δράσεις μας, δυστυχώς, θα λειτουργήσουν σε βάρος όλων μας και κύρια στην περίθαλψη των πολιτών.

Στην σύσκεψη δε αυτή, θεωρούμε λίαν απαραίτητη και ουσιαστική την συμμετοχή της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                   ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *