Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Στηρίζει τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών

 

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά μετά την ενημέρωσή του από το υπ΄  αρ.  10176/5-12-2011 έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών δηλώνει τα εξής:

Τίθεται αλληλέγγυος και στηρίζει τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών για την πρωτοφανή επίθεση και προσβολή που έγινε προς τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου και προς παρευρισκόμενους ιδιώτες ιατρούς κατά τη διάρκεια του 2ου Παμπελοποννησιακού Συμποσίου Γενικής Ιατρικής, τόσο από τον Πρόεδρο της ΕΛΕΓΕΙΑΣ κ. Μερκούρη Μποδοσάκη,  όσο και από τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ  κ. Γεράσιμο Βουδούρη, καθώς και από μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για τον ΕΟΠΥΥ,  θεωρήθηκε αντιεπιστημονική-αντικομματική συμπεριφορά οι λειτουργοί της Υγείας να έχουν άποψη και να ζητούν εξηγήσεις για τον οργανισμό στον οποίο καλούνται να παρέξουν υπηρεσίες,  γι΄ αυτό προσπάθησαν να τους φιμώσουν ;

  • Οι συμπεριφορές αυτές πρέπει να εκλείψουν,  να ζητηθούν εξηγήσεις και να επιβληθούν κυρώσεις,  να επιληφθεί της κατάστασης ο ΠΙΣ,  οι δε συναρμόδιοι Υπουργοί Υγείας και Εργασίας ομοίως να επιληφθούν για τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ,  του οποίου τυγχάνουν πολιτικοί προϊστάμενοι.
  • Οι συμπεριφορές αυτές πρέπει όλους να μας προβληματίσουν και να δράσουμε αναλόγως.
  • Οι συμπεριφορές αυτές θυμίζουν άλλες εποχές και δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε,  θα διερευνήσουμε δε αν κάποιο από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής είναι μέλος του Συλλόγου μας και θα πράξουμε τα δέοντα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ζητά άμεσα βάσει της ισχύουσας Ιατρικής Νομοθεσίας και Δεοντολογίας να πάρουν θέση  οι Ιατρικοί Σύλλογοι των οποίων μέλη είναι οι κ.κ. Βουδούρης και Μποδοσάκης και οι ιατροί μέλη της οργανωτικής επιτροπής,  που τυχόν συμμετείχαν στα τεκταινόμενα  της Παρασκευής κατά τη διάρκεια του 2ου Παμπελοποννησιακού Συμποσίου Γενικής Ιατρικής.

Θέτουμε την παρουσία και υποστήριξή μας [φυσική και νομική] στη διάθεση του Ιατρικού Συλλόγου  Πατρών για οτιδήποτε χρειαστεί.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ                                                              ΣΑΡΩΦ  ΠΑΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *