Ο εφιάλτης θα τελειώσει μόλις ξυπνήσουμε εμείς

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Αναπολώ με συγκίνηση τα χρόνια, τότε που πραγματικά όλοι μαζί δουλέψαμε για την διοργάνωση συνεδρίων (3 Παμπελοπονησσιακά καρδιολογικά συνέδρια μαζί με τον Αντώνη τον Σταυρίδη) συμποσίων, στρογγυλά τραπέζια. Το περιοδικό Αρκάδων Υγεία , τις περιοδικές επισκέψεις στα κέντρα υγείας , τις εκπομπές στην ART TV με τις Περιυγειήσεις όπου πολλοί από εσάς είχατε λάβει μέρος. Χρόνια καλά, είμαστε και νεότεροι με την εσωτερική φλόγα να καίει έντονα, για δουλειά και προσφορά. Χρόνια που είχαμε τον σεβασμό των πολιτών και του κράτους.

Σήμερα έχουμε απέναντι μας ένα κράτος ανάλγητο δημιούργημα διεφθαρμένων και ανίκανων, πολιτικών, διορισμένων υπαλληλίσκων της τρόικας που στο όνομα μνημονίων διαλύουν και ξεπουλάνε την πατρίδα μας, ξεπουλάνε τα όνειρα μας, το μέλλον των παιδιών μας. Μέσα σε αυτή την λαίλαπα ο χώρος της υγείας πληρώνει βαρύ τίμημα, η ανασφάλεια για τα μελλούμενα, το νομοσχέδιο για την υγεία που έγινε για μας χωρίς εμάς, και η διαφαινόμενη απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος μας κάνει να βάζουμε κόκκινες γραμμές και να πούμε ως εδώ. Σημαία μας πρέπει να γίνει η Α)Εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας των συμβεβλημένων με τα ασφαλιστικά ταμεία ιατρών. Β) Αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση ιατρών που θα έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ Γ) Ελεύθερη επιλογή ιατρού από τους ασφαλισμένους. Δ) Ελεύθερη πρόσβαση όλων των ιατρών στην σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ Ε)Δικαίωμα συνταγογράφησης όλων των ιατρών ακόμα και αυτών που δεν θα επιλέξουν την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ΣΤ)κανένα φάρμακο να μην δίδετε χωρίς ιατρική συνταγή Ζ)Επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου εκπαίδευσης των ιατρών Η)Εξαίρεση των ιατρικών εταιριών από το άρθρο 2 του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα που εμπορευματοποιεί πλήρως την υγεία.

Ο δρόμος είναι μακρύς γεμάτος παγίδες, απαιτεί λοιπόν ενότητα, συλλογικότητα, πειθαρχία και πάνω από όλα ψυχή για να πούμε όπου χρειάζεται το μεγάλο όχι, είμαστε ιατροί ελεύθεροι και όχι υπαλληλίσκοι της τρόικας. Αυτοί που μας  έφεραν σε αυτή την κατάσταση πρέπει να πληρώσουν, και είναι σε όλους μας γνωστοί . Είναι αυτοί που μιλάνε για πατρίδα και δεν έχουν πατρίδα, αυτοί  που μιλάνε για θρησκεία και δεν έχουν θρησκεία, αυτοί που μιλάνε για παιδία και την διαλύουν, αυτοί που μιλάνε για ιστορία και την παραχαράζουν αυτοί που λένε λεφτά υπάρχουν (ναι υπάρχουν στο ΔΝΤ) , αυτοί που λένε ότι μαζί τα φάγαμε ,αυτοί που διαλύουν το ΕΣΥ, αυτοί που θέλουν να εξοντώσουν τους ιδιώτες ιατρούς, οι λάτρεις της παγκοσμιοποίησης, αυτοί που έχουν το θεό τους το χρήμα, αυτοί που είναι γατζομένοι στην εξουσία, αυτοί οι υπαλληλίσκοι της λέσχης Bilderberg και των επικυρίαρχων του κόσμου. Τους…….. Ο εφιάλτης θα τελειώσει μόλις ξυπνήσουμε εμείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *