Μετά τον Μαρουδιά ενέσκηψε και ο Δερβένης. Σωματείο εργαζομένων 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ

Τα νοσοκομεία του ΙΚΑ μετά τη συγχώνευσή τους με νοσοκομεία του ΕΣΥ, απαξιώνονται (ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους, κατάργηση λίστας ειδικευόμενων, μη μεταφορά ασθενών μέσω ΕΚΑΒ, ελλείψεις υλικών κ.λπ.). Και ενώ το υπουργείο και οι διοικήσεις (ΔΥΠΕ, διοικητές) διαβεβαιώνουν για την πλήρη λειτουργία τους, οι εργαζόμενοι καλούνται καθημερινά να δίνουν μάχες για τα αυτονόητα. Απλήρωτες εφημερίες, μισθούς πείνας για τον Δεκέμβρη (70 και 80 ευρώ δεκαπενθήμερα λόγω εφ’ άπαξ κράτησης των αναδρομικών του 1% και 2%) και αυθαίρετες μετακινήσεις. Ένα θολό τοπίο, με τα οργανογράμματα να είναι «επτασφράγιστο μυστικό».
Μετά, λοιπόν, τον κ. Μαρουδιά που αυθαίρετα, πριν λίγους μήνες, επεδίωξε την διάλυση των χειρουργικών κλινικών του 7ου νοσοκομείου, καλώντας τους ειδικευόμενους χειρούργους να μετακινηθούν στο Κωνσταντοπούλειο, «χτύπησε» ο κ. Δερβένης διευθυντής της άλλης χειρουργικής κλινικής. Με τον πλέον αυθαίρετο τρόπο και με την σύμφωνη γνώμη του κ. Καραγιάννη (διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου), απαιτεί οι ειδικευόμενοι της χειρουργικής του 7ου να πάνε στο Κωνσταντοπούλειο, πετώντας τους το μπαλάκι και εντείνοντας την αβεβαιότητα για το μέλλον τους.
Καταγγέλλουμε τέτοιου τύπου ενέργειες και δηλώνουμε ότι τα νοσοκομεία ανήκουν στους ασφαλισμένους και δεν θα αφήσουμε κανέναν να τα διαλύσει. Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι «τρομοκρατικές» (συμφωνώντας με τον κ. Κοτσιώνη όταν χαρακτήριζε την ίδια αυθαιρεσία του κ. Μαρουδιά).
Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες στο χώρο της υγείας αλλά και όλους του ιθύνοντες να πάρουν θέση και να μην επιτρέψουν να λεηλατηθούν τα νοσοκομεία.
Να μην επιτρέψουν να γίνονται «μπαλάκι» οι εργαζόμενοι.
Απαιτούμε την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων γιατί η υγεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «εταιρεία».
Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις σ’ αυτή την κατεύθυνση μαζί με τους κατοίκους των περιοχών μας που θεωρούν, και καλά κάνουν, ότι τα νοσοκομεία τους ανήκουν και δεν τα διαπραγματεύονται.
2/12/2011
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *