βουδούρης. Συνάδελφε.. ντροπή σου…Απολύεσαι!

Κατά συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης, σας καταθέτω τα εξής γεγονότα.

Κατά τη χθεσινή ομιλία του κ. Βουδούρη στην Πάτρα, τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ από ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς αλλά και από εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Η αντίδραση του κ. Μποδοσάκη (Προεδρείο και πρόεδρος ΕΛΕΓΕΙΑ) ήταν εξαρχής εξαιρετικά αρνητική αλλά και επιθετική εναντίον των συναδέλφων με τη δικαιολογία ότι η ομιλία του κ. Βουδούρη είχε επιστημονικό !!!! περιεχόμενο και όχι συνδικαλιστικό.

Η αλήθεια είναι ότι οι ομιλίες του κ. Κυριόπουλου Ιωάννη (Κοσμήτωρ Εθν. Σχολής Δημόσιας Υγείας) και του κ. Φραγκούλη Ευάγγελου (γ.γ. Ελλην. Ενωσης Γεν. Ιατρικής) είχαν επιστημονικό χαρακτήρα, αλλά όχι του κ. Βουδούρη, που είχε καθαρά τεχνοκρατικό χαρακτήρα (τι έχουμε, τι θα δώσουμε, τι δεν θα δώσουμε…).

Είχε φροντίσει ο κ. Μποδοσάκης να κλιμακώσει την ένταση αρνούμενος να αποδεχτεί ερωτήσεις από τους ιδιώτες ιατρούς ή από εκπροσώπους του ΙΣΠ.  Συνάδελφος, μέλος του ΔΣ του ΙΣΠ, ο οποίος είναι και ελεγκτής του ΟΑΕΕ, έθεσε τα εξής ερωτήματα σχετικά με 1. το ρόλο των ελεγκτών στο νέο ταμείο, 2. ποιο τρόπο θα πραγματοποιούνται οι παρακλινικές εξετάσεις, και πως θα ενταχθούν τα εργαστήρια ή διαγνωστικά κέντρα στον ΕΟΠΥΥ, 3. το αν θα χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ταμείου με την μείωση των παροχών προς τον ασφαλισμένο και 4. την πιθανή εκχώρηση συμβάσεων σε μεγαλοεπιχειρηματίες της Υγείας, με γνώμονα την πιο συμφέρουσα τιμή κατά τη διαπραγμάτευση.
Σε αυτό το σημείο η επίθεση γιγαντώθηκε ώστε να απαντήσει ο κ. Βουδούρης: Συνάδελφε, ντροπή σου που είσαι ελεγκτής του ΟΑΕΕ και λες αυτά τα πράγματα. Είμαι φυσικός σου προϊστάμενος και… ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ από τη θέση σου αυτή τη στιγμή!!!

Ταυτόχρονα ο κ. Μποδοσάκης ωρυόμενος πλέον, φώναζε: Πετάξτε έξω τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου. Ντροπή σας που έρχεστε να αμαυρώσετε την ημερίδα των γενικών ιατρών. Σηκώθηκε από τη θέση του, πέταξε το σακάκι του κάνοντας πως παρατάει το Προεδρείο και ότι θα αποχωρήσει. Το ξανασκέφτεται και δίνει εντολή στην οργανωτική επιτροπή να πετάξει έξω τους ιατρούς εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Πράγματι μέλη της οργανωτικής επιτροπής, υπακούοντας πλησίασαν απειλητικά να υποχρεώσουν τους συναδέλφους του Ιατρικού Συλλόγου, σε αποχώρηση.
=======================================================
Εμείς απαντήσεις δεν πήραμε, και σε λιγότερο από μήνα θα λειτουργήσει ένα υβριδικό και μεταλλαγμένο εθνικό σύστημα παροχής υγείας που θα στελεχωθεί με ανεξέλεγκτους αποκλεισμούς ιατρών, θα διοικείται με αυταρχική και τρομοκρατική συμπεριφορά και θα ελέγχεται από τα τηλεφωνικά ραντεβού, το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (χρόνος έκδοσης συνταγής, κόστος συνταγής…κλπ) και σε όποια ζημιά ανιχνεύεται κατά του ταμείου, θα ασκείται ανεξέλεγκτα πειθαρχική δίωξη κατά των ιατρών.

Όποιος δε τολμήσει να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του ή να διαμαρτυρηθεί ή να εναντιωθεί με οποιοδήποτε τρόπο, θα πρέπει να μάθει ότι θα υφίσταται τις αντίστοιχες συνέπειες. Ο κ. Βουδούρης χθες φεύγοντας από την Πάτρα πήρε μαζί του τη λίστα των 54 ιατρών του ΟΠΑΔ της Πάτρας, που δήλωσαν αναστολή πίστωσης και έκοψαν τις αντίστοιχες αποδείξεις στους ασφαλισμένους.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ, ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ …

http://medispin.blogspot.com/2011/12/blog-post_03.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *