Ομιλία βουδούρη στην Πάτρα- Γενικοί ιατροί και ΕΟΠΥΥ

Ο Κ. Βουδούρης σε ομιλία του σήμερα στην Πάτρα στα πλαίσια του 2ου Παμπελ/κού Συμποσίου Γενικής Ιατρικής, μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

Ο ΕΟΠΥΥ ξεκινάει μέσα από το καθεστώς μίας “οικονομικής κατάρας” με την καθίζηση των ασφαλιστικών εισφορών, με προϋπολογισμό περίπου 6,5 δις και άνοιγμα 3-4 δις.
Υπολογίζονται στα 1080 ευρώ ετησίως κατά μέσο όρο οι ασφαλιστικές εισφορές για κάθε άμεσα ασφαλισμένο, που δεν ανταποκρίνεται στο κόστος της περίθαλψής του και της οικογένειάς του ετησίως.
Οι μισθοί των ιατρών του ΙΚΑ δεν πειράζονται και διατηρείται το πλαφόν των επιπρόσθετων επισκέψεων.
250 εκ ευρώ θα διατεθούν για τους ιατρούς του ΙΚΑ και άλλα τόσα για τους συμβασιούχους του ΕΟΠΥΥ.
Επιχειρείται 47% μείωση της ιδιωτικής δαπάνης στην υγεία και 37% στο δημόσιο τομέα.
Θα βασιστεί η έναρξη της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ αρχικά στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε μονάδες του ΙΚΑ και σε 50 Κέντρα Υγείας, όπου θα υπάρχουν μειωμένα λειτουργικά έξοδα σε σχέση με το ΙΚΑ. Θα προστεθούν άλλα 150 Κέντρα Υγείας αστικού τύπου που θα εφημερεύουν σε ημερήσια βάση.
Η τηλεφωνική διαχείριση των ραντεβού θα γίνεται από ιδιωτικές εταιρείες. Η απασχόληση στον ΕΟΠΥΥ θα είναι τετράωρη.
Θα συσταθούν προγράμματα διαγνωστικής προληπτικής ιατρικής με ύπαρξη πακέτων εξετάσεων ανάλογα με την ηλικία. Θα δημιουργηθούν κέντρα πρόληψης.
Θα πριμοδοτηθεί και η δημιουργία ειδικών προγραμμάτων φροντίδας στο σπίτι ή ειδική φροντίδα, αξιοποιώντας ιδιωτικές κλινικές. Δημιουργούνται μονάδες φροντίδας υγείας μητέρας-παιδιού.
Η ελεύθερη συνταγογράφηση ΡΗΤΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. Αρκούν οι 15000 ιατροί που θα συνάψουν σύμβαση μαζί με τους 7000 ιατρούς του ΙΚΑ. Αυτά σε απάντηση (τιμωρία) προς την ομαδική αντίδραση των Ιατρικών συλλόγων της χώρας.
Θα προκηρυχθούν σύντομα οι πρώτες 5000 θέσεις όπου θα προτιμηθούν οι νέοι ιατροί, που θα μπορούν να καλύψουν το ρόλο του οικογενειακού ιατρού. Ρητά όμως δεν χωρούν ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Ασάφεια υπήρχε στα κριτήρια επιλογής των Ιατρών (βαθμός πτυχίου, πιστοποίηση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τρόπος συμπεριφοράς προς το ταμείο, κλπ).
Θα εκμεταλλευτεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ την διαπραγμάτευση σε όλη της την έκταση, σε πραγματικές τιμές κόστους χωρίς υπεραξίες.
Θα τηρηθούν οι χρόνοι αποπληρωμής των συμβασιούχων.
Διαμαρτυρήθηκε για το συνεχή πετροβολισμό εκ μέρους του ιατρικού κόσμου και των ιατρικών συλλόγων.
Ο ΕΟΠΥΥ θέλει και θα επιφέρει ΑΝΑΤΡΟΠΗ των παλιών δεδομένων.
Απέφυγε να έρθει σε επαφή γνωριμίας με το νέο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ιατρικών φορέων. Σε ερωτήσεις που υπεβλήθησαν από το ακροατήριο από ελευθεροεπαγγελματίες αλλά και από μέλη του ΙΣΠ, υπήρχε ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά του Κ. Μποδοσάκη Μερκούρη (Προέδρου/συνήγορου του διοικητή) και του κ. Βουδούρη, ο οποίος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό εναντίον του ΙΣΠ, για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Πολύ μεγάλη ένταση επικράτησε όταν μέλη της οργανωτικής επιτροπής κινήθηκαν απειλητικά προς μέλη του ΙΣΠ ώστε να εκδιωχθούν από την αίθουσα, με την επιχειρηματολογία ότι το Προεδρείο δεν δέχεται ερωτήσεις συνδικαλιστικού περιεχομένου …???

http://medispin.blogspot.com/2011/12/blog-post_02.html

One thought to “Ομιλία βουδούρη στην Πάτρα- Γενικοί ιατροί και ΕΟΠΥΥ”

  1. Όσο περνάει ο καιρός βλέπω με πόσο ανόητους ανθρώπους έχουμε να κάνουμε…Γιατί περί ανοησίας πρόκειται εάν νομίζει ο αγαπητός με σύντομη ημερομηνία λήξης κ. Βουδούρης ότι θα πρόκειται ο αγροτικός ή ο χαμηλόμισθος ειδιεκυμένος ιατρός των 1000€ να καθίσει σε ένα ΚΥ να εξυπηρετεί ασφαλισμένους και να κάνει ηλεκτρονική συνταγογράφηση έκαστης διάρκειας τουλάχιστον 30min με ουρές πίσω και χωρίς κανένα κίνητορο…Για χίλιους λόγους ο ασφαλισμένος θα εισπράτει άρνηση, αναμονή και κάκιστη συμπεριφορά…Γιατί όταν και ο ηθικότερος γιατρός βλέπει ότι οι κ. Λοβέρδος, Βουδούρης και σία τον εκμεταλεύονται θεωρώντας τον ηλίθιο με μόνο στόχο να κομπάζουν και να διεκδικούν κομματικά αξιώματα ικανοποιώντας τις αχόρταγες προσωπικές τους φιλιδοξίες πατώντας επί των πτωμάτων εξαθλιωμένων ιατρών, το μόνο που θα επιτύχουν είναι μια μεγάλη τρύπα στο νερό…Καλά, ξέρουμε ότι η τρόικα θέλει να επβάλλει την εξαθλίωση του λαού μας…η ασέβεια και το θράσος όμως των διορισμένων και σύντομα αποπεφθέντων “φυσικών προϊσταμένων” (όπως δηλώνουν) από πού προκύπτει; Από πού θα διώξουν γιατρούς, που σπούδασαν 15 χρόνια, από το σπίτι τους; Είναι γνωστό ότι αντιπαθούν τους γιατρούς, το έχουν δηλώσει άλλωστε στο στενό τους κύκλο, όπως διαρρέεται ότι τους γιατρούς θα τους…Θα ήθελα να ήξερα όμως που θα κρυφτεί αύριο ο κ. Βουδούρης (γιατί οι άλλοι δικηγόροι είναι δεν τους νοιάζει), όταν θα βρεθεί ξανά ενώπιον συναδέλφων…Γιατί κανείς δεν ξεχνάει κ. Βουδούρη…και η ανταπόδοση όσων μας κάνετε δεν νομίζω ότι τελικά θα είναι ένα πιάτο που θα το φάτε σύντομα και τόσο κρύο…!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *