Βοήθεια στους μαθητές που πεινάνε

Παρακολουθούμε με μεγάλη μας λύπη τις τελευταίες μέρες, να βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα, περιπτώσεις μαθητών δημοτικών σχολείων κυρίως, να λιποθυμούν από το κρύο και την ασιτία αφού οι οικογένειες τους αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν τα απαραίτητα.

Κι όλα αυτά, όχι σε κάποια υπανάπτυχτοι χώρα της Αφρικής, αλλά στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα. Δυστυχώς, η δύσκολη οικονομική περίοδος που βιώνει η Ελλάδα, έχει πλήξει τα χαμηλά στρώματα τις κοινωνίας σε τέτοιο βαθμό, που μικρά παιδάκια, λιποθυμούν από την πείνα.

Χειρότερη γίνεται η κατάσταση, τώρα που το κρύο έχει ξεκινήσει για τα καλά, με το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας να μην ξεπερνά τους 5-6 βαθμούς καθημερινά. Πέραν από τις άθλιες σε πολλές περιπτώσεις σχολικές εγκαταστάσεις , αρκετά παιδιά δεν έχουν ρούχα για να προστατευτούν από το κρύο, με συνέπεια να υποφέρουν και από αυτό.

Στην Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. παρακολουθώντας με ιδιαίτερη ευαισθησία, τις δύσκολες μέρες που βιώνει ο Ελληνισμός στην μάνα μας Ελλάδα, δεν μπορούσαμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. . Εδώ και λίγες μέρες, μαζεύουμε εθελοντικά, ρούχα και τροφές, με απώτερο σκοπό την αποστολή τους, σε σημεία της Ελλάδος που τα έχουν πραγματικά ΑΜΕΣΗ ανάγκη.

Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας στην Αθήνα, όπως συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή για την συγκομιδή όσο το δυνατόν περισσότερων αγαθών, τόσο ρουχισμού, όσο και τροφής, για να την αποστείλουμε το συντομότερο. Τα τρόφιμα που μπορούμε να στείλουμε είναι: Μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, παιδικές τροφές, ζάχαρη, μπισκότα, λάδι, αλεύρι, παξιμάδια, τόνοι, γάλα κονσέρβας και δημητριακά.

Από την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, το οίκημα μας στην Ζωγράφου (Παιανίας 5-7) θα είναι ανοικτό καθημερινά τις απογευματινές ώρες για παραλαβή, ρούχων και τροφίμων. Είναι ανάγκη να συμβάλουμε όλοι μας, τώρα που πλησιάζουν γιορτινές μέρες, έτσι ώστε κανένας Ελλαδίτης αδερφός μας να μην πεινάσει τα Χριστούγεννα.

ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2107754760
Παιανίας 5-7, Τ.Κ. 15733 Ζωγράφου.
http://www.drasis-kes.org/
ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *