Συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τους ιατρούς του Νότιου Τομέα για τα τεράστια προβλήματα που ανακύπτουν από τα τεκτενώμενα στο χώρο της Υγείας

Αθήνα, 2-12-2011

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 1.12.2011 στη Νέα Σμύρνη η συνάντηση του ΙΣΑ με γιατρούς του Νότιου Τομέα Αττικής. Η συνάντηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων του ΔΣ του ΙΣΑ με όλους τους γιατρούς μέλη σε κάθε τομέα της Αττικής. Η πρώτη συνάντηση για το Βόρειο Τομέα έγινε στο προ 15ημέρου στο Μαρουσι, και μετά και το Νότιο Τομέα, ακολουθούν οι συναντήσεις στην Δυτική και Ανατολική Αττική.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του ΙΣΑ είναι η ενημέρωση ΟΛΩΝ των γιατρών μελών του ΙΣΑ, ανά περιοχή, για τα καυτά θέματα που απασχολούν σήμερα τον Ιατρικό κόσμο, και παράλληλα η διαδραστική επικοινωνία της διοίκησης του ΙΣΑ με κάθε γιατρό μέλος, μέσα από ερωταπαντήσεις και συζήτηση.
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στην απειλή που υφίσταται σήμερα ο ελευθεροεπαγγελματίας γιατρός από τον Κανονισμό λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και τη σημαντικότητα της σύσσωμης αντίδρασης του ιατρικού σώματος για να προβεί ο ΙΣΑ σε συλλογικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. “Έχουμε ξεπεράσεις τις 4000 εξουσιοδοτήσεις για συλλογική σύμβαση, ενώ στόχος μας είναι να φτάσουμε τις 10.000. Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουν ότι μόνο ενωμένοι θα έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε το καλύτερο και το ασφαλέστερο αποτέλεσμα για τον κάθε γιατρό μας” σημείωσε ο κ. Πατούλης. Στη συνέχεια, ανέλυσε τα καίρια προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμοστική εγκύκλιο του ΥΥΚΑ που επιχειρεί να παραδώσει την υγεία στα επιχειρηματικά συμφέροντα (Ν. 3919/2011) και την πληρωμή των συσσωρευμένων οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τους ιατρούς, που ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ανέπτυξε τα στάδια δράσεων του ΙΣΑ στη διεκδίκηση της δυνατότητας συνταγογράφησης των μη συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και τον αγώνα του ΙΣΑ απέναντι στην πρόσφατη απόφαση της ηγεσία του ΥΥΚΑ να αντικαθιστούν φαρμακοποιοί τα συνταγογραφούμενα από τους θεράποντας ιατρούς φαρμακευτικά σκευάσματα.
Στο τέλος της ομιλίας του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης έστειλε από τη Νέα Σμύρνη ένα μήνυμα σε όλους τους γιατρούς-μέλη του ΙΣΑ, λέγοντας: “Σήμερα βρισκόμαστε σε πόλεμο, όχι μόνο για την ιατρική μας αξιοπρέπεια, αλλά και για την ιατρική μας υπόσταση. Στον αγώνα αυτόν είμαστε ΟΛΟΙ μαζί για να στείλουμε ένα μήνυμα προς εκείνους που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς: ΓΙΑΤΙ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ”
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο κ. Γιάννης Δατσέρης, Μέλος ΔΣ ΙΣΑ και Πρόεδρος της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Αττικής ο κ. Λεωνίδας Αναγνώστου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομισπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας και ο κ. Ανδρέας Πάγκαλης, Παθολόγος, μέλος ΙΣΑ. Ακολούθησαν πολλές και σημαντικές διευκρινιστικές ερωτήσεις από γιατρούς μέλη του ΙΣΑ και άλλων Ιατρικών Συλλόγων, ενώ η εκδήλωση τελείωσε με την κατάθεση των εξουσιοδοτήσεων για συλλογικές συμβάσεις από όσους γιατρούς μέλη δεν είχαν αποστείλει ακόμη.
Η ενημέρωση συνεχίζεται.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                     ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *