Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου. Εξαίρεση ιατρικού προσωπικού απο την χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

Αγρίνιο 30-11-2011
Αριθμ.πρωτ.    833
Προς
Τον Υπουργό Εργασίας
και Κοινωνικής Ασφάλισης
κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη
Σταδίου 23, 10110 Αθήνα

Ο Ι.Σ.Α. θεωρεί πέρα για πέρα άδικη και ανισότιμη την μεταχείριση του ιατρικού προσωπικού από την πλευρά της Κυβέρνησης εξαιρώντας τους του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στο σχετικό Νόμο.
Άποψη του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου είναι ότι οι γιατροί ασκούν ένα επικίνδυνο – ανθυγιεινό λειτούργημα, όντας  καθημερινά εκτεθειμένοι σε πάσης φύσεως κινδύνους για την προσωπική τους υγεία. Είναι ένας κίνδυνος πραγματικός και απρόβλεπτος, συνυφασμένος με την ίδια τη φύση του επαγγέλματός τους.

Η άρνηση της πολιτείας να αποδεχθεί το αίτημά μας, όταν μάλιστα τούτο αναγνωρίζεται σε πολύτιμους συνεργάτες των ιατρών (νοσηλευτές και άλλα υγειονομικά επαγγέλματα)  αντίκειται ευθέως στις διατάξεις των άρθρων 4 και 22 παρ. 1 ε-δ. β’ του Συντάγματος, με τις οποίες καθιερώνεται η αρχή της ισότητας και ειδικότερα, η υποχρέωση παροχής ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας, οι οποίες αρχές αποτελούν νομικό κανόνα που επιβάλλει την ομοιόμορφη μεταχείριση των προσώπων που βρίσκονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες και δεσμεύει πρωτίστως τον κοινό νομοθέτη. Επομένως, αν γίνει με νόμο δικαιολογημένη ειδική ρύθμιση για ορισμένη κατηγορία προσώπων και αποκλεισθεί από τη ρύθμιση αυτή, χωρίς λόγο, άλλη κατηγορία, για την οποία συντρέχει ο ίδιος λόγος που δικαιολογεί την ειδική ευνοϊκή μεταχείριση, η διάταξη που εισάγει τη δυσμενή αυτή διάκριση, είναι ανίσχυρη ως αντισυνταγματική.
Καλούμε τη Νέα Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εργασίας, σε πνεύμα δικαίου και ισονομίας, άμεσα να επανεξετάσει το ζήτημα της εξαίρεσης του ιατρικού προσωπικού από τη λίστα των ανθυγιεινών επαγγελμάτων, τα οποία σημειωτέων είναι και βαρέα, ανταποδίδοντας το πρέποντα σεβασμό σε μια τάξη λειτουργών με ανυπολόγιστη κοινωνική προσφορά.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ                        Γ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΙΣΑ)ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΥ 5· 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ·
Τηλ και φαξ.2641032317·email info@isagrinio.gr·www.isagrinio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *