Μανώλης Ι. Αλιφιεράκης. Η απόφαση του Π.Ι.Σ για το οχι στον ΕΟΠYΥ ήταν ομόφωνη

Αγαπητές-οι  συνάδελφοι.

Βρισκόμαστε ενώπιον σημαντικών αποφάσεων  για το μέλλον  των εργασιακών μας σχέσεων. Αισθάνομαι  την υποχρέωση να  καταθέσω την άποψη μου  σχετικά με την στάση την οποία οφείλουμε  να τηρήσουμε τις επόμενες μέρες.

Καταρχήν ενότητα. Από τις εξελίξεις  όπως προδιαγράφονται όλοι έχουν να χάσουν.

Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Ας μην καταστρέψουμε όμως την επαγγελματική μας ιδιότητα. Έχω αναφέρει στο παρελθόν ότι το τελευταία 20 χρονιά το επάγγελμα μας υποβαθμίστηκε δραματικά  . Ακόμη μας χρωστούν  μεγάλα ποσά  όλα τα ασφαλιστικά ταμεία . «Εμείς δώκαμε» όπως λέει ο λαός.

Απαιτείται πιστή εφαρμογή  των αποφάσεων του Π.Ι.Σ. και  του  Ιατρικού  μας συλλόγου.

Στο σημείο αυτό σας  υπενθυμίζω ότι η απόφαση του Π.Ι.Σ  για το ΟΧΙ στον ΕΟΠYΥ  ήταν ομόφωνη .Άλλες κατηγορίες  επαγγελματιών όπως οι φαρμακοποιοί με δυναμισμό επιτυγχάνουν στόχους. Στις δύσκολες αυτές ώρες οι ιδιοκτήτες  ταξί πέτυχαν  αλλαγή υπουργού , με διαφαινόμενη αλλαγή νομοσχεδίου. Γιατί να μην  τα καταφέρουμε εμείς;  Θα μας παραλύσει ο φόβος της συστημικής  οικονομικής  κρίσης για την οποία  πολύ λίγο ή καθόλου ευθυνόμεθα;

Χρειάζεται θάρρος, αγωνιστικότητα, σύμπνοια

Προστατεύουμε  όχι μόνον τα δικά μας  συμφέροντα αλλά και το δικαίωμα  στην υγειά  όλων των συμπολιτών τους οποίους  «άλλοι» δεν  υπολογίζουν.

Με συναδερφικούς χαιρετισμούς

Μανώλης Ι. Αλιφιεράκης

Ειδικός Καρδιολόγος

Εκπρόσωπος στον Π.Ι.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *