Ιατρικος Σύλλογος Πειραιά. Αναστολή-επίσχεση συμβάσεων ιατρών με ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ από 1-12-2011

Η μεγάλη καθυστέρηση εξόφλησης των δεδουλευμένων των ιατρών του ΟΠΑΔ και ΤΥΔΚΥ από το 2009 έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και οι περιστασιακές εξοφλήσεις κάποιων μηνών σε κάποιους ιατρούς δεν λύνει το πρόβλημα.

Η παροχή περίθαλψης στους πολίτες είναι υποχρέωση της Πολιτείας, η οποία δεν μπορεί πλέον να αποποιείται τις ευθύνες της όταν έχει εισπράξει ασφαλιστικές εισφορές υγείας και δύο χρόνια μετά δεν έχει πληρώσει τους ιατρούς για επισκέψεις και εξετάσεις,  ενώ έχει επιτεθεί άγρια και φορολογήσει κατ΄ εξακολούθηση και ποικιλοτρόπως τους ιατρούς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ζητά συγνώμη από τους πολίτες που θα ταλαιπωρηθούν από την εφαρμογή της επίσχεσης των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ και το ΤΥΔΚΥ,  όμως υπεύθυνη είναι μόνον η Πολιτεία και πρέπει απ΄ αυτήν άμεσα να αναζητήσουν ευθύνες.

Από 1η Δεκεμβρίου 2011 λόγω της αναστολής-επίσχεσης των συμβάσεων,  οι ιατροί θα εξετάζουν τους ασθενείς,  θα αμοίβονται από αυτούς, θα χορηγούν Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών και εν συνεχεία ο ασφαλισμένος θα λαμβάνει τα χρήματα από το Ταμείο του.

Αυτό αποτελεί απόφαση της Γεν. Συνέλευσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στις 6-11-2011  και υλοποίηση της απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου της 22ας-11-2011.

Ως εκ τούτου όλοι οι γιατροί συμμετέχουν υποχρεωτικά και η μη εφαρμογή της αναστολής-επίσχεσης αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ             ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *