ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.Πλήρη αντίθετος στην εκχώρηση του δικαιώματος αντικατάστασης φαρμάκων, που συνταγογραφούνται από γιατρούς σε πρόσωπα που δεν έχουν ιατρική ιδιότητα.

Αθήνα, 29/11/2011

Το Έκτακτο Συνέδριο (Γενική Συνέλευση) των αντιπροσώπων της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ στις 26 & 27/11/2011, με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην εκχώρηση του δικαιώματος αντικατάστασης φαρμάκων, που συνταγογραφούνται από γιατρούς σε πρόσωπα που δεν έχουν ιατρική ιδιότητα.
Για κάθε ιατρική πράξη υπεύθυνος είναι ο θεράπων γιατρός, η φαρμακευτική αγωγή είναι ευθύνη του και η αντικατάστασή της από μή ιατρούς, πέραν των κινδύνων που μπορεί να δημιουργήσει, αποτελεί αντιποίηση ιατρικής ιδιότητας και ποινικώς κολάσιμο αδίκημα.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αποκαταστήσει την αναστάτωση που έχει προκαλέσει με τις ατυχείς και απαράδεκτες μεθοδεύσεις του, γιατί διαφορετικά θα έχει σύσσωμη την αντίδραση του ιατρικού κόσμου με επιπτώσεις στην περίθαλψη αλλά και στους σκληρά δοκιμαζόμενους σήμερα ασφαλισμένους πολίτες.
Ο ιατρικός κόσμος της Χώρας, στα πλαίσια της ηθικής και της δεοντολογίας, θα κινηθεί ανυποχώρητα, προκειμένου να προασπίσει τη νόμιμη άσκηση του μέγιστου κοινωνικού αγαθού της υγείας και της περίθαλψης.

Για το Έκτακτο Συνέδριο της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *