Στο “κόκκινο” η λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Οι συνταξιοδοτήσεις μεγάλου αριθμού προσωπικού αλλά κυρίως η λήξη συμβάσεων νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων οδηγούν σε νέο αδιέξοδο το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, το οποίο αναμένεται να «απογυμνωθεί» μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το «κύμα»των αποχωρήσεων δημιουργεί σοβαρά κενά και ελλείψεις σε εργαζόμενους, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να καθίσταται για μια ακόμα φορά οριακή η λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η διοίκηση του νοσοκομείου έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις στην Υγειονομική Περιφέρεια του νησιού, προκειμένου να διεκδικήσει προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει επίσημη απάντηση ωστόσο, όπως του ζητήθηκε, τη Δευτέρα ένα ακόμα έγγραφο που θα περιγράφει την επιτακτική ανάγκη στελέχωσής του με προσωπικό θα σταλεί στην ΔΥΠΕ μαζί με την βεβαίωση από το οικονομικό τμήμα του νοσοκομείο ότι θα μπορεί το ίδιο να αναλάβει την υποχρέωση της πληρωμής του, έχοντας εντάξει το κόστος αυτό στον προϋπολογισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφο αυτό θα γίνεται λόγος για την πρόσληψη 25 συνολικά ατόμων, εκ των οποίων οι είκοσι θα είναι νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό και οι υπόλοιποι πέντε γιατροί. Με πρόχειρους υπολογισμούς το κόστος για το νοσοκομείο για να εξασφαλίσει του μισθούς των 25 ατόμων θα ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία και το πάγωμα των προσλήψεων προκαλούν έντονη ανησυχία για αυτό και την Τρίτη στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΕΣΥΠΕ (του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών στο οποίο πρόεδρος είναι ο υπουργός Υγείας και συμμετέχουν γενικοί γραμματείς, υφυπουργοί και οι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών της), θα τεθεί ως πρώτο θέμα η υποστελέχωση των νοσοκομείων της Κρήτης με βασικότερο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν αποχωρήσει οκτώ άτομα εκ των οποίων πέντε νοσηλευτές και ένα άτομα παραϊατρικού προσωπικού, ενώ στα τέλη Δεκεμβρίου βγαίνουν στη σύνταξη τρεις υπάλληλοι και τον Φεβρουάριο λήγουν οι συμβάσεις έντεκα ατόμων που είχαν προσληφθεί όταν ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα πτέρυγα του ιδρύματος.

Ρεθεμνιώτικα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *