ΙΣΑ. Χωρίς τέλος η αναξιοπιστία του Υπουργείου Υ.Υ.Κ.Α

Αθήνα, 25-11-2011

 

–         Η κάθετη αντίθεση των Νέων Ιατρών Ειδικευομένων και του Ιατρικού Κόσμου, στο Νομοσχέδιο για τις «Ιατρικές Ειδικότητες και τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση» επιβεβαιώθηκε σε σειρά συναντήσεων του Προέδρου του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλη με τους επίσημους εκπροσώπους τους και επισφραγίστηκε με την Συγκέντρωση έξω από το Υ.Υ.Κ.Α και την κατάληψη του Αμφιθεάτρου την 2-11-2011.

 

–         Υπενθυμίζεται ότι στην διάρκεια της  κατάληψης προσήλθαν οι Γεν. Γραμματείς κ.κ. Κατριβάνος και Πολύζος και ακολούθησε μετά από συνεννόησή τους με τον Υφυπουργό κ. Τιμοσίδη,  η Ανακοίνωση-Δήλωση με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«το αναρτημένο στο διαδίκτυο Σχέδιο δεν κατέχει θέση Νομοσχεδίου αλλά κειμένου προς διαβούλευση, η οποία ξεκίνησε και θα συνεχισθεί με όλα τα αρμόδια όργανα καθ’όλη τη διάρκεια του 2011 (και για όσο χρειασθεί)».

 

–         Σήμερα 24-11-2011 σε Δελτίο Τύπου του Π.Ι.Σ, που επισυνάπτεται, αναφέρεται σε συνάντηση του Π.Ι.Σ. με την Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α, όπου ο κ. Λοβέρδος, ανακόλουθος και αφερέγγυος, ως έχει αποδειχθεί από την έως τώρα πολιτική του συμπεριφορά, τους ανακοίνωσε την «ειλημμένη απόφασή του για την καθιέρωση Πανελλαδικών εξετάσεων, για την έναρξη ειδικότητας».

 

–         Μετά από αυτή την εξέλιξη, καλούμε σε άμεση ετοιμότητα και εγρήγορση το σύνολο των Συναδέλφων Νέων Ιατρών και των Επιτροπών Ειδικευομένων και Νέων Ιατρών του Ι.Σ.Α. , προκειμένου να καθορίσουμε μέσα από κοινές αποφάσεις, την περαιτέρω στάση μας, και το πλάνο των ενεργειών και κινητοποιήσεων μας.

 

–         Αποτελεί καθήκον μας να φράξουμε το δρόμο σε πρακτικές του «Αποφασίζουμε και Διατάζουμε», υπολείμματα μιας άλλης εποχής, στις οποίες αρέσκεται ο κ. Λοβέρδος.

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                              ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *