Ελλείψεις στα εργαστήρια του ΙΚΑ Πάτρας

Ούτε ίχνος από αντιδραστήρια δεν υπάρχει στα εργαστήρια του ΙΚΑ Πάτρας.Οι ασφαλισμένοι παραπέμπονται στα ιδιωτικά εργαστήρια, όπου έχει εξαντληθεί το πλαφόν, και στα νοσοκομεία, όπου δύσκολα εξυπηρετούνται.

Οι προμηθεύτριες εταιρείες δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα της κεντρικής διοίκησης του ιδρύματος να στείλουν προμήθειες, απαιτώντας την άμεση εξόφλησή τους. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εκ των ασφαλισμένων έχουν την οικονομική δυνατότητα υποβάλλονται στις εξετάσεις που πρέπει, οι άλλοι περιμένουν πότε θα λυθεί το πρόβλημα με τις όποιες συνέπειες έχει αυτή η αναμονή στην υγεία τους. «Δεν υπάρχουν χρήματα και οι προμηθεύτριες εταιρείες ζητούν την προπληρωμή τους. Από αυτά που παίρνουν κεντρικά, μας στέλνουν κι εμάς μία ποσότητα, η οποία όμως δεν αρκεί» μας είπε ο διευθυντής της υγειονομικής μονάδας του ΙΚΑ Πάτρας, Κώστας Κυριόπουλος.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς το τελευταίο διάστημα, λόγω οικονομικής κρίσης, έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των ασφαλισμένων, οι οποίοι κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΙΚΑ και των δημόσιων νοσοκομείων.

Στο θέμα έχει παρέμβει και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=424453&cid=4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *