Ομιλία υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου στην εκδήλωση: Πρωτόκολλα – Οδηγίες Συνταγογράφησης.

Θα ήθελα να σας καλημερίσω και να ζητήσω εκ των προτέρων συγγνώμη και για το πολύ σύντομο της παρεμβάσεως και για την άμεση αναχώρηση και για την αποφυγή χαιρετισμού που σίγουρα θα ήταν πολύ ενδεδειγμένη και υποχρεωτική.

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, μόνο δύο επισημάνσεις. Είναι απολύτως βέβαιον ότι είναι απολύτως απαραίτητη η ύπαρξη και guidelines και θεραπευτικών πρωτοκόλλων ελληνικών. Είναι αυτονόητος υποχρέωση της επιστημονικής Κοινότητας η οποία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν από πάρα πολύ καιρό και το γεγονός ότι ολοκληρώνεται τώρα τιμά όλους αυτούς που συνέβαλαν ανιδιοτελώς όπως μαθαίνω στην ολοκλήρωση αυτή, ή εν πάση περιπτώσει στη συνέχιση αυτού του πραγματικά τεράστιου έργου.

Είναι αυτονόητος υποχρέωση της πολιτείας και δη της διοικήσεως να συνοδεύσει αυτή την επιστημονική εργασία με την παροχή όλων εκείνων των οικονομικών, οικονομοτεχνικών στοιχείων που θα επιτρέψουν την κοστολόγηση και των ιατρικών πράξεων αλλά και της φαρμακευτικής δαπάνης, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα ελληνικά δεδομένα, δηλαδή στο ύψος των ασφαλίστρων που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά και στις δημοσιονομικές ανάγκες που δυστυχώς αυτή τη στιγμή βιώνει η χώρα υπό τη γνωστή τους  μορφή.

Τι σημαίνει αυτό εδώ. Σημαίνει ότι η δουλειά που κάνετε μπορεί να αποδειχθεί και πρέπει να αποδειχθεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο πολιτικής. Ασχέτως ποια ιδεολογική βάση εκκινήσεως υπάρχει, το εργαλείο αυτό πρέπει να υφίσταται έτσι ώστε να βοηθά τους πολιτικούς να παίρνουν σωστές αποφάσεις.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι από δικής μου πλευράς ελπίζω ότι αυτό το εργαλείο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια πιο φιλελεύθερη, πιο αποδοτική πολιτική ιδίως στον τομέα της αμοιβής των εργαζομένων ιατρών για εν γένει υγειονομικών και στο πρωτοβάθμιο και στο δευτεροβάθμιο σύστημα υγείας, κάτι που προσωπικά θεωρώ ότι είναι το επόμενο διακύβευμα, το επόμενο καθήκον της επόμενης ημέρας.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι πολλή και καλή δουλειά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *