Παράταση στις δηλώσεις των χρόνων ασφάλισης

Σιωπηρή παράταση δύο ημερών αναμένεται να δοθεί στους δημόσιους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκειμένου να δηλώσουν τα χρόνια ασφάλισής τους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την ίδια ώρα, οι διευθύνσεις προσωπικού των υπηρεσιών στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα τρέχουν να προλάβουν τις ημερομηνίες, προκειμένου να εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία σε 30.000 μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2011.

Διευκρινιστική εγκύκλιο για το θέμα της υπαγωγής των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε καθεστώς εφεδρείας, πρόκειται να εκδόσει εντός της ημέρας το υπουργείο Εργασίας.

Η εγκύκλιος θα αποσαφηνίσει ότι οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και άλλα ταμεία μπορούν να τεθούν σε εφεδρεία μόνο εάν στο τέλος του 2011 έχουν 36 χρόνια προϋπηρεσίας και είναι άνω των 58 ετών, δεδομένου ότι αν ίσχυαν τα 33 έτη προϋπηρεσίας και τα 53 χρόνια, τότε οι εν λόγω υπάλληλοι δεν θα είχαν δικαίωμα για σύνταξη μετά την ολοκλήρωση της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013, οπότε και υπολογίζεται ότι θα αποχωρήσουν από το δημόσιο περίπου 150.000 υπάλληλοι, ενώ για μέχρι το τέλος του 2011 εκτιμάται ότι θα αποχωρήσουν συνολικά 50.000, απ’ τους οποίους οι 20.000 θα βγουν στη σύνταξη. Απ’ τους υπόλοιπους 30.000 υπαλλήλους εκτιμάται ότι οι περισσότεροι θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς

Υπενθυμίζεται δε ότι για τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου η αποζημίωσή τους θα συμψηφιστεί με το ποσό της αποζημίωσης που θα ελάμβαναν σε περίπτωση που έβγαιναν σε σύνταξη με τη συμπλήρωση των ετών προϋπηρεσίας.

http://news247.gr/oikonomia/ergasia/paratash_stis_dhlwseis_twn_xronwn_asfalishs.1505620.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *