23 Πανελλήνιο Συνέδριο για το Aids. Αθήνα 25-27 Νοεμβρίου 2011

Mήνυμα του προέδρου της Ε.Ε.Μ.Α.Α. και του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλες και Φίλοι,

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Α.Α. και της Οργανωτικής Επιτροπής του 23ου Πανελληνίου Συνεδρίου AIDS σας προσκαλούμε στο φετινό συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 25-27 Νοεμβρίου 2011.
Σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη περιγραφή κρουσμάτων AIDS, το νόσημα εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας. Η επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών και η δομική αστάθεια δημιουργούν ευνοϊκό υπόστρωμα για αύξηση της διασποράς και επέκταση σε πληθυσμιακές ομάδες πέραν των έως τώρα πληττομένων. Έναντι αυτών των καταστάσεων το συνέδριο θα επιδιώξει να φέρει τους συμμετέχοντες κοντά στις τελευταίες εξελίξεις της διεθνούς έρευνας για την HIV λοίμωξη, για την καλύτερη ενημέρωση των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και όλων των επιστημόνων υγείας και φοιτητών.
Με αυτό το πνεύμα, στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, φροντιστήρια και διαδραστικές συνεδρίες σχετικά με επιδημιολογία, παθογενετικούς μηχανισμούς, επιπλοκές, θεραπεία, στρατηγικές πρόληψης και προφύλαξη στο εργαστήριο και το οδοντιατρείο, επιστρατεύοντας διακεκριμένους σε κάθε αντικείμενο επιστήμονες.
Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής θα συμβάλλει στην περιστολή της διασποράς και στη βελτίωση του επιπέδου νοσηλείας των ασθενών με HIV λοίμωξη.
Αναμένουμε την ενεργό συμμετοχή σας με ανταλλαγή απόψεων, εποικοδομητική συζήτηση και παρουσίαση του ερευνητικού σας έργου, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του συνεδρίου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Α.Α.
Μάριος Κ. Λαζανάς

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής
Επιτροπής του Συνεδρίου
Βασίλειος Παπαρίζος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *