Χωρίς ρεύμα εκατοντάδες νοικοκυριά στο Ηράκλειο

Περισσότερες από 300 οικογένειες και επιχειρήσεις σ’ ολόκληρο το νομό Ηρακλείου βυθίστηκαν στο σκοτάδι τον περασμένο Σεπτέμβρη, πριν ακόμα ξεκινήσει η χρέωση του περίφημου χαρατσιού της ΔΕΗ, που αναμένεται να αυξήσει δραστικά τον αριθμό των σπιτιών που θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην «καρδιά» του χειμώνα, εν μέσω των γιορτών των Χριστουγέννων…

Στο μεταξύ, ενώ λήγει την ερχόμενη Δευτέρα η πρώτη προθεσμία που έχει δοθεί για την πληρωμή του χαρατσιού, δεκάδες σπίτια και μεγάλες επιχειρήσεις, κυρίως στο κέντρο της πόλης, δεν έχουν πληρώσει και απειλούνται με διακοπή ηλεκτροδότησης.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς οι χρεώσεις που έχουν γίνει είναι υψηλές, ενώ οι τιμές ζώνης και τα πολλά τετραγωνικά απογειώνουν το ύψος του ειδικού τέλους.

Σύμφωνα με το μέλος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Γιάννη Βρέντζο, «έχει χρεωθεί σε επιχείρηση στο κέντρο της πόλης χαράτσι 100.000 ευρώ, ενώ ιδιοκτήτης οικίας 100 τ.μ. κοντά στην πλατεία Ελευθερίας καλείται να πληρώσει ειδικό τέλος που φτάνει τα 1800 ευρώ.

Ο ίδιος σημειώνει ότι είναι πολλά τα ακίνητα στο κέντρο της πόλης που δεν έχουν πληρώσει, από τα οποία πολλά είναι επιχειρήσεις αλλά και κατοικίες.

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεγάλη κίνηση στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ όπου σπεύδουν μικροοφειλέτες για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους συμπεριλαμβανομένου και του Ειδικού Τέλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες μετά τον δίωρο αποκλεισμό του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην οδό Χρυσοστόμου, ο κόσμος σχημάτιζε ουρές για να πληρώσει φοβούμενος τις παρενέργειες της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ.Βρέντζος, τις τελευταίες μέρες η ροή πλήρους εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ φτάνει το 75-78% γεγονός που αποτυπώνει την αγωνία των πολιτών προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τις οδυνηρές παρενέργειες από την διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Πηγή:Cretalive

Επιμέλεια:Δήμητρα Μπιλάλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *