Η πιο ευκρινής φωτογραφία της Σελήνης

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε δει αρκετές φωτογραφίες του φεγγαριού του πλανήτη μας, πέρα από το να κοιτάξετε ψηλά στο νυχτερινό ουρανό, όμως κάποια σαν και αυτή αποκλείεται να έχετε ξαναδεί. Αυτή η πραγματικά πανέμορφη φωτογραφία, τουλάχιστον για όποιον ασχολείται με την αστρονομία, αποτελεί αυτή με την μεγαλύτερη ανάλυση που έχει τραβηχθεί ποτέ. Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται κάθε pixel ισοδυναμεί με το μέγεθος δύο ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Τα διάφορα χρώματα που παρατηρείτε αντιπροσωπεύουν και από κάτι διαφορετικό. Τα λευκά μέρη είναι τα ψηλότερα, ενώ οι μωβ-ροζ περιοχές είναι οι βαθύτερες. Όλη η κλίμακα των χρωμάτων αντιστοιχεί και σε διαφορετικά ύψη.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες, όσοι ενδιαφέρεστε, στο http://www.nasa.govτης NASA, καθώς και τι πληροφορίες μπορούν να αποκομίσουν οι επιστήμονες της υπηρεσίας από αυτή. Η φωτογραφία (χάρτης) τραβήχτηκε από τους αστρονόμους του Arizona State University, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA.

http://www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *