Αποτελέσματα ηλεκτρονικών δημοπρασιών της ΕΠΥ

Σήμερα 18.11.2011, στα Γραφεία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (Ε.Π.Υ) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Υ.Υ.Κ.Α), ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο κύκλος των Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών (e-Αuctions), που ξεκίνησε τη Δευτέρα 14.11.2011 για την προμήθεια έντεκα (11) δραστικών ουσιών με προϋπολογισθείσα δαπάνη 86.634.019€, όπως υπολογίστηκε με βάση τις τρέχουσες τιμές του Δελτίου Τιμών Φαρμάκων του Υ.Υ.Κ.Α.

Το ποσοστό μείωσης μεταξύ της τρέχουσας νοσοκομειακής τιμής και της χαμηλότερης τιμής που προέκυψε από τις Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες ανά κατηγορία έχει ως ακολούθως:

Οι επιτευχθείσες τιμές που προέκυψαν από τη σημερινή διαδικασία Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών (e-auctions) είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 49.358.890,89 € για το Ελληνικό Δημόσιο.

Με την ολοκλήρωση των Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών των εικοσιτριών (23) κατηγοριών φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία  αποδεικνύεται η έμπρακτη προσήλωση του Υ.Υ.Κ.Α.  για εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνονται οι προσδοκίες για προμήθεια ασφαλών και ποιοτικών φαρμάκων, εγκεκριμένων από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων σε χαμηλές τιμές. Παρόμοιες πρακτικές που εφαρμόζονται στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *