Σχετικά με την απόφαση της οικογένειας του εκλιπόντος Κουβανού Πρέσβη στην Ελλάδα να προχωρήσουν στη δωρεά των οργάνων του

Σχετικά με την απόφαση της οικογένειας του εκλιπόντος Κουβανού Πρέσβη στην Ελλάδα να προχωρήσουν στη δωρεά των οργάνων του, ο ΥΥΚΑ Ανδρέας Λοβέρδος , δήλωσε :

«Η οικογένεια του Πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, Πράντο Γκαρσία Λουΐς,  έδωσε σήμερα μια ευκαιρία ζωής σε πολλούς συνανθρώπους μας. Η προσφορά της οικογένειας του Πρέσβη φανερώνει περίτρανα ότι η αγάπη και η ανθρωπιά δεν γνωρίζουν από προκαταλήψεις και σύνορα.

Εκφράζω μέσα από την καρδιά μου, στην οικογένεια του Πράντο Γκαρσία Λουΐς, τα θερμά μου συλλυπητήρια και τις απέραντες ευχαριστίες μου  για τη  προσφορά τους.

Η δωρεά οργάνων, ως έκφραση ανθρώπινης αλληλεγγύης και χαρακτηριστικό παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς, ανάγει τις μεταμοσχεύσεις σε υπέρτατη κοινωνική αξία. Είναι πράγματι οξύμωρο, συναισθηματικά αμήχανο αλλά και επιστημονικά αδιαμφησβήτητο ότι πλέον στις σύγχρονες κοινωνίες ο θάνατος ενός ανθρώπου μπορεί -υπό αυστηρές προϋποθέσεις- να σώσει τη ζωή πολλών άλλων.

Αυτό το δώρο ζωής είναι ανεκτίμητο για τους συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους και οφείλεται πρωτίστως στο μεγαλείο της ψυχής της οικογένειας του θανόντος.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *