Αγωνιώδης έκκληση καρκινοπαθών

«Όχι άλλη καθυστέρηση. Ανοίξτε τώρα τον ξενώνα. Τον έχουμε άμεση ανάγκη . Είμαστε στον δρόμο!» είναι μερικές από τις φράσεις της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος (ΟΚΕ).

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Μετά τις πληροφορίες ότι η λειτουργία του ξενώνα καρκινοπαθών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ανετέθη στο Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και του ξενώνα καρκινοπαθών στην Παιανία Αττικής στο Νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων ΚΑΙ με την οικονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα και τις περικοπές στο χώρο της υγείας, η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος προτείνει τα έξοδα λειτουργίας των ξενώνων να παρέχονται από τα χρήματα που συγκεντρώνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία από τον έρανο που πραγματοποιεί για τους καρκινοπαθείς που ούτως ή άλλως δίνουν οι Έλληνες για τους καρκινοπαθείς.

«Μήπως η παράταση της μη λειτουργίας των ξενώνων Θεσσαλονίκης και Αθηνών εξυπηρετεί αλλότρια οικονομικά συμφέροντα; Διότι ενώ μπορούν να λειτουργήσουν με λιγότερα έξοδα όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, κάνοντας την απαραίτητη για την εποχή μας οικονομία, έχουμε παραδείγματα όπου ασθενείς φιλοξενούνται σε ιδιωτικές κλινικές με οικονομική επιβάρυνση των ήδη ευρισκομένων σε τραγική κατάσταση ασφαλιστικών ταμείων. Συγκεκριμένα η λειτουργία των ξενώνων απαιτεί ελάχιστο προσωπικό, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες και όχι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό γιατί δεν χρειάζονται», δήλωσε η πρόεδρος της Ο.Κ.Ε, Περσεφόνη Μήττα τονίζοντας ότι επειδή ο κόμπος έφθανε στο χτένι η ομοσπονδία καρκινοπαθών Ελλάδος δηλώνει ότι πλέον δεν παρακαλεί, αλλά απαιτεί την άμεση λειτουργία του ξενώνα Θεσσαλονίκης και εάν αυτό δεν πραγματοποιηθεί σύντομα – επειδή κατασκευάσθηκε – με χρήματα του Γ’ Ευρωπαϊκού Κοινοτικού πακέτου στήριξης θα κάνουμε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κάνοντας όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Το ίδιο θα πράξουμε και για τον ξενώνα των Αθηνών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=420328&cid=4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *