Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας. Στο Υ.Υ& Κ.Α. νομοθετούν εν κρυπτώ. Ο ΠΙΣ πρέπει να είναι οδηγός και οχι ουραγός των γεγονότων.

Προς
1.    Μέλη Ιατρικού Συλλόγου Πατρών
2.    Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
3.    Ιατρικούς Συλλόγους χώρας

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι ενώ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ της 5/11/2011 συζητούσαμε προτάσεις βελτίωσης του ΕΟΠΥΥ, η κοινή Υπουργική Απόφαση για τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ δημοσιευόταν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 3/11/2011!
Μπορεί τα αρμόδια Υπουργεία για μια ακόμα φορά να ακολούθησαν την προσφιλή τακτική τους, αυτή της νομοθέτησης εν κρυπτώ, θα περιμέναμε όμως, από έμπειρους συνδικαλιστές χρόνων, όπως αυτοί που απαρτίζουν του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. να προβλέπουν και να προλαμβάνουν. Τους θέλουμε οδηγό και όχι ουραγούς των γεγονότων.
Επίσης με την ίδια έκπληξη αν όχι αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι το μόνο, ίσως, διαπραγματευτικό μας ατού, αυτό της διαβλητότητας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, πέρασε κυριολεκτικά  “στα ψιλά γράμματα”. Ευελπιστούμε ότι στο δικαστήριο για τα Ασφαλιστικά μέτρα που θα γίνει από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδος στις 17/11/2011 στην Αθήνα ο Π.Ι.Σ. θα δώσει το παρόν και την υποστήριξή του.
Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι πρωτίστως επιστημονικά όργανα με κοινωνική αναφορά. Κατά συνέπεια και επειδή προ πολλού έχουμε απωλέσει, με δική μας ευθύνη, την έξωθεν καλή μαρτυρία, οι ενέργειες του Π.Ι.Σ. ιδιαίτερα σε αυτήν την πολύ ευαίσθητη περίοδο, θα πρέπει να συνυπολογίζουν τον κοινωνικό αντίκτυπο και να αποπνέουν κοινωνική ευαισθησία.
Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε στο νομικό σύμβουλο του Π.Ι.Σ., που γνωμοδότησε για την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος να είναι ίσως λίγο πιο προσεκτικός στο μέλλον. Απόδειξη η απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου από το Υπουργείο αμέσως μόλις ο Σύλλογός μας από κοινού με άλλους Συλλόγους ανέδειξε την αντιφατικότητα των διατάξεών της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος                                         Ο Γραμματέας
Απόστολος   Σωτηρούδης               Ανδρέας    Μαζαράκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *