Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 16-11-11

“Ε”: “7 χαράτσια σε 100 ημέρες” – Αφαίμαξη διαρκείας για 5,5 εκατ. φορολογουμένους

“Σε στενό φορολογικό κλοιό βρίσκονται 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς πρέπει να εξοφλήσουν 7 χαράτσια το αργότερο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Στο ειδικό τέλος ακινήτων, που εξοφλείται με λάθη και παρατράγουδα, στις έκτακτες εισφορές στο εισόδημα και τα τεκμήρια, στο τέλος επιτηδεύματος των επιτηδευματιών, στο φόρο εισοδήματος και στην περαίωση προστίθενται άμεσα τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων, το ΕΤΑΚ του 2009 και ο ΦΑΠ της διετίας 2010-2011. Υπό το φόβο να τιναχτεί στον αέρα ο προϋπολογισμός του 2011, διερευνούν ακόμη και το ενδεχόμενο χορήγησης δανείων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ανω-κάτω το ΠΑΣΟΚ με τη διαδοχή!”.

“Καζάνι που βράζει» θυμίζει πλέον το ΠΑΣΟΚ, στο εσωτερικό του οποίου οργιάζει το παρασκήνιο με επίκεντρο τη διαδοχή του Γ. Παπανδρέου. Αν και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος επιχειρεί με κάθε τρόπο να «ροκανίσει» τον πολιτικό χρόνο και να παραμείνει στην αρχηγική καρέκλα, με στόχο να προλάβει να επανακτήσει τον έλεγχο στο κόμμα πριν από το επόμενο Συνέδριο που θα εκλέξει αρχηγό”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Σεισμός στην Ευρώπη γκρεμίζει το ευρώ”.

“Ενισχύονται μετά τη σαρωτική χθεσινή έκρηξη των ιταλικών, των γαλλικών, των ισπανικών, των βελγικών, ακόμα και των αυστριακών επιτοκίων δανεισμού οι εκτιμήσεις – ορισμένες με τη βούλα κορυφαίων παραγόντων των Βρυξελλών – για αναπότρεπτη πορεία διάλυσης της Ευρωζώνης”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Νέο σοκ βάσει σχεδίου η παράδοση της χώρας στους δανειστές”.

“Διορίζει ηγέτες η «σκοτεινή» Goldman Sachs στην Ευρώπη (Ντράγκι στην ΕΚΤ, Μόντι στην Ιταλία, Παπαδήμο στην Ελλάδα)”.

ΕΘΝΟΣ: “Εγκύκλιος αλαλούμ για την εφεδρεία”.

“Σε απόγνωση οδηγούνται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την εφεδρεία περιλαμβάνει ασάφειες που επιτείνουν την αγωνία των εργαζομένων στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση Οργανισμούς. Τροποποιούνται και διατάξεις του πολυνόμου 4024/2011”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Λουκάς Παπαδήμος ο πρωθυπουργός της Νέας Τάξης Πραγμάτων!”.

“Μέλος της Τριμερούς Επιτροπής του Ροκφέλερ που μαζί με τις αδελφές οργανώσεις Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και Λέσχη της Ρώμης στοχεύουν στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Εφεδρεία πολλών ταχυτήτων”.

“Εργασιακή εφεδρεία πολλών ταχυτήτων φαίνεται ότι προωθεί η κυβέρνηση. Χθεσινή εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την εφαρμογή του σχετικού νόμου ανατρέπει βασικά σημεία προηγούμενης εφαρμοστικής εγκυκλίου, θολώνοντας το τοπίο όσον αφορά στην τύχη του μέτρου, που αποτελεί βασικό αίτημα της Τρόικας”.

ΕΣΤΙΑ: “Πολιτικοί ή τεχνοκράτες;”.

“Αν η Κυβέρνησις Παπαδήμου πετύχη έστω και μερικώς στο δυσχερέστατο έργο της, το επόμενο βήμα μπορεί να ειναι μία πραγματική Κυβέρνησις τεχνοκρατών”.

Η ΑΥΓΗ: “Δομημένο ομόλογο η κυβέρνηση Παπαδήμου”.

“Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική Παπανδρέου και σύντομα θα φέρει τα ίδια αποτελέσματα, πρόκειται για δομημένο ομόλογο που θα υποτιμηθεί”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Απολύσεις προαναγγέλλει η εφεδρεία για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους”.

“Στην εγκύκλιο επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι «η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννομη συνέπεια και οι αποδοχές που καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας συμψηφίζονται με την αποζημίωση λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας»”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Θρίλερ με επιστολές και 6η δόση”.

“Τροπή θρίλερ προσλαμβάνει η εκταμίευση της 6ης δόσης και η χορήγηση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup επιμένουν σε γραπτή δέσμευση των κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει πως οι πρόσφατες τοποθετήσεις του συνιστούν επαρκή διαβεβαίωση και αρνείται να υπογράψει τη σχετική επιστολή”.

Η ΝΙΚΗ: “Συρρίκνωση του κράτους σε 3 βήματα”.

“Εφεδρεία: 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι φεύγουν μέχρι το τέλος του έτους, 100.000 θα μπουν σε εφεδρεία μέχρι το 2014. Μετατάξεις: το 30% των οργανικών θέσεων, διευθύνσεων και τμημάτων στο Δημόσιο, καταργείται με το προσωπικό να μπαίνει σε καταθεστώς μετατάξεων. Απολύσεις: το πλεονάζον προσωπικό που δε θα πάρει μετάταξη για άλλες υπηρεσίες θα απολυθεί με συνοπτικές διαδικασίες”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Ανησυχία για τις συντάξεις Δεκεμβρίου”.

“Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς η καθυστέρηση στην εκταμίευση της 6ης δόσης προκαλεί πρόβλημα ρευστότητας και ανησυχίες για την ομαλή καταβολή στο τέλος του μήνα, της σύνταξης Δεκεμβρίου και του επιδόματος των γιορτών”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Πάλη για τα λαϊκά προβλήματα”.

“Η αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ, για το κεφάλαιο και την εξουσία του, σημαίνει, πέρα από το χάσιμο κερδών, χάσιμο της πολιτικής στήριξης με τη FRONTEX, το δικαίωμα επέμβασης του ευρωστρατού στην Ελλάδα, την ευρωαστυνομία, για το χτύπημα του κινήματος. Ο λαός να βγάζει σωστά συμπεράσματα. Να εντείνει την πάλη στα μέτωπα που υπήρχαν προ τρικομματικής κυβέρνησης όπως για τα χαράτσια, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις Συλλογικές Συμβάσεις, την προστασία των ανέργων κ.λπ.”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ο Γιώργος μένει και σχεδιάζει λίστα”.

“Δεν προτίθεται ο Γιώργος Παπανδρέου να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε στενός συνεργάτης του, απαντώντας στα σχετικά σενάρια. Ο κ. Παπανδρέου, που είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπ. Ομπάμα, σχεδιάζει επιπλέον την υιοθέτηση της λίστας στις προσεχείς εκλογές”.

City Press:”Αντάρτες” κατά της κυβέρνησης”.

“ΝΔ:επιμένει ο Π.Καμμένος στο “όχι” στην κυβέρνηση Παπαδήμου. ΠΑΣΟΚ: Εκατόν ένα στελέχη ζητούν πολιτική “αποδέσμευση”. Αριστερά: Καταγγέλει τη συγκυβέρνηση και τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ”.

Μetro:” Κρας τεστ για τη νέα κυβέρνηση”.

“Την Παρασκευή κατατίθεται ο προϋπολογισμός. Πιέσεις σε Λ.Παπαδήμο από την “τρομαγμένη” Ευρώπη. Σήμερα η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Μόνο με έγγραφη δέσμευση η απεμπλοκή της 6ης δόσης”.

“Αρνητικό εξακολουθεί να είναι το κλίμα μεταξύ των Βρυξελλών και της Αθήνας και ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος θα κληθεί να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» την προσεχή Δευτέρα, όταν και θα συναντηθεί στη βελγική πρωτεύουσα με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Μ. Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Β. Ρομπάι”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Θετικό ξεκίνημα”.

“Με επικυρωμένη και τυπικά την ευρεία πολιτική συναίνεση -καθώς θα έχει πρηγηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής- στο πρόσωπο και τους στόχους της κυβέρνησής του, ο Λουκάς Παπαδήμος θα μεταβεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τις «κεφαλές» της ευρωπαϊκής ιεραρχίας”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Παζάρι στη Φρανκφούρη για το κούρεμα των ομολόγων”.

“Υπό την απειλή της ανεξέλεγκτης γενίκευσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη ξεκινούν σήμερα στη Φρανκφούρτη οι διαβουλεύσεις για την οριστικοποίηση των όρων εφαρμογής του PSI, που προβλέπει το κατά 50% κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και θα επιφέρει τη μείωση κατά 103 δισ. ευρώ του χρέους”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Σκληρό παζάρι με τη δόση για υπογραφές συναίνεσης”.

“Οι εταίροι μας αρνούνται να προχωρήσουν στην ετκαμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ, εάν προηγουμένως δεν λάβουν την γραπτή δέσμευση της κυβέρνησης και των προέδρων των πολιτικών κομμάτων που την απαρτίζουν, για πιστή εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου σχετικά με τη νέα στήριξη της Ελλάδας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *