Έτοιμο το πόρισμα του ΣΔΟΕ Κρήτης για τον μαιευτήρα

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ Κρήτης έχει μπει η πολύκροτη υπόθεση της «άσκησης παράνομης ιατρικής δραστηριότητας του διευθυντή της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και Καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας κ. Αντώνη Μακρυγιαννάκη», όπως αναφέρει στο πόρισμά του, το ΣΔΟΕ Κρήτης.

Δραστηριότητα που είχε αποφέρει στον πανεπιστημιακό γιατρό τεράστια έσοδα, τα οποία ουδέποτε είχε δηλώσει. Η υπηρεσία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ολοκληρώσει τη σύνταξη της πορισματικής αναφοράς, την οποία αναμένεται να παραδώσει στον εισαγγελέα Ηρακλείου μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία για τουλάχιστον τρεις μεγαλοδικηγόρους και έξι γιατρούς του Ηρακλείου, με τα αποτελέσματα των ελέγχων να έρχονται σύντομα στο προσκήνιο, προκαλώντας ντόμινο εξελίξεων.

Στην αναφορά περιέχονται μαρτυρίες ασθενών που καταθέτουν ενόρκως ότι του έδωσαν χρηματικά ποσά για υπηρεσίες που προσέφερε ακόμη και μέσα στο ΠΑΓΝΗ. Σύμφωνα με το πόρισμα ΣΔΟΕ Κρήτης, ο πανεπιστημιακός γιατρός διατηρούσε δύο λογαριασμούς στους οποίους είχαν διακινηθεί ποσά ύψους 3.261.307 ευρώ από το 2001 έως το 2009, από περίπου 970 ασθενείς, τους οποίους εξυπηρέτησε σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να απαγγείλει κατηγορίες. Πάντως, η δραστηριότητα του συγκεκριμένου γιατρού είχε οδηγήσει τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Νίκο Κοκκίνη να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του. «Εγώ υπερασπίζομαι το δημόσιο συμφέρον, το κύρος και την αξιοπιστία του ιδρύματος και αν είχα τη δυνατότητα από τον νόμο όχι μόνο θα τον απήλλασσα των καθηκόντων του, αλλά θα τον απομάκρυνα», δηλώνει στην «Κ» ο κ. Κοκκίνης.

Ο πανεπιστημιακός προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων και πέτυχε την αναστολή της απόφασης και επέστρεψε στα καθήκοντά του προσωρινά ως μοναδικός ειδικός στο Εργαστήριο Εξωσωματικής του νοσοκομείου. Η υπόθεση εκδικάστηκε την Τρίτη στα Χανιά και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Πάντως, ο κ. Κοκκίνης ανέφερε για την υπόθεση: «Είναι απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά και ως δημόσιοι λειτουργοί θα πρέπει να σέβονται και να τιμούν τον όρκο που έχουν δώσει και να προσφέρουν μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο υπηρεσίες δωρεάν. Και σε αυτήν την περίπτωση και σε άλλες η διοίκηση θα είναι αμείλικτη. Σημειώνεται πως ο κ. Κοκκίνης έχει στείλει τον φάκελο της υπόθεσης στον εισαγγελέα και τα πειθαρχικά όργανα των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Πηγή: flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *