Γιάννης Μπασκόζος. ΕΟΠΥΥ.Πριν από κάθε μετωπική επίθεση προηγούνται οι τροχιοδεικτικές βολές.

Ετσι και οι αρμόδιου του  ΕΟΠΥΥ και των υπουργείων υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, την ώρα που πραξικοπηματικά δημοσιεύουν εγκυκλίους που παραδίδουν τη δημόσια υγεία στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και επιμένουν στην εξαθλίωση αυτοαπασχολούμενων γιατρών και ασθενών μέσω του ΕΟΠΥΥ, επιχειρούν αντιπερισπασμό διαδίδοντας πως έπιασαν γιατρούς να διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα υπερσυνταγογραφώντας αναίτια και τους καλούν «δι υπόθεσιν τους» να απολογηθούν αρμοδίως!!

Εμείς από όσα γνωρίζουμε, σε μεγάλο ποσοστό, πρόκειται περί συναδέλφων που έκαναν το ..λάθος να εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ασθενών και να συνταγογραφούν  σχεδόν αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Θυμίζουμε σε κάθε αρμόδιο. Το ιατρικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα υπερασπιστεί τη διαφθορά και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Θα υπερασπιστεί όμως με κάθε τρόπο το δικαίωμα των συναδέλφων σε αξιοπρεπή άσκηση της ιατρικής προς όφελος των ασθενών. Θα υπερασπιστούμε σθεναρά το δικαίωμα κάθε γιατρού να ζει αξιοπρεπώς από τις νόμιμες αμοιβές του.

Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανέναν να συκοφαντεί και να απειλεί γιατρούς που απλά ασκούν ευσυνείδητα την αποστολή τους

Οι ενέργειες αυτές των διοικούντων απλά αποδεικνύουν και προειδοποιούν για το τι περιμένει τους γιατρούς που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ και με ποιο τρόπο θα γίνεται η αξιολόγηση τους.

Ο ΠΙΣ και οι ιατρικοί σύλλογοι οφείλουν, και θα το πράξουν, να στηρίξουν τους συναδέλφους  κατά την παρουσία τους στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με την θεσμική παρουσία εκπροσώπου του ΠΙΣ.

Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στις απειλές και την προσβολή της αξιοπρέπειας του, επειδή απλά επιτέλεσε το καθήκον του απέναντι στους ασθενείς του. Οι περιπτώσεις διαφθοράς μπορούν να αντιμετωπίζονται συγκεκριμένα και μόνο με τις νόμιμες διαδικασίες αφού προηγηθεί έλεγχος.

15/11/11

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *