Συνέντευξη υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδου στο ρ/σ REAL FM και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάμε τώρα να καλημερίσουμε τον Υπουργό Υγείας τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Κύριε Υπουργέ καλημέρα.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Καλημέρα, κ. Χατζηνικολάου.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να ξεκινήσω ρωτώντας τι πρέπει να περιμένουμε από μια κυβέρνηση για την οποία το ένα μεγάλο κόμμα που μετέχει, δηλώνει ότι είναι μεταβατική και ότι δεν συγκυβερνά και για την οποία επίσης έχει τεθεί μια ημερομηνία, η 19η Φεβρουαρίου, ως καταληκτική ημερομηνία, που σημαίνει ότι μέσα Ιανουαρίου – αν γίνουν οι εκλογές 19 Φεβρουαρίου – θα έχουμε προκήρυξη εκλογών.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Υπάρχει η ημερομηνία αυτή. Είναι μια κυβέρνηση ειδικού και συγκεκριμένου σκοπού και περιμένουμε από αυτήν τα συμφωνηθέντα από τους αρχηγούς. Πρώτον, να διευθετηθεί η διαδικασία για να πάρουμε την έκτη δόση, να μην χρεοκοπήσουμε τώρα. Να υπογραφεί η συμφωνία με τους εταίρους μας, που εφαρμόζει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες και να εξασφαλιστεί η γιγάντια δόση των 80 δισ. το Φεβρουάριο, 80 δισ. ευρώ. Αυτά είναι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, αλλά εγώ ακούγοντας τον κ. Παπαδήμο χθες, είχε την εντύπωση ότι ακούω εξαγγελίες τετραετίας.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, γιατί συμπεριέλαβε αυτά που του δώσαμε, που μας ζήτησε από όλους τους Υπουργούς. Φαντάζομαι ότι οι καινούργιοι Υπουργοί που μπήκαν τώρα με μεγαλύτερη δυσκολία από μας, εμείς με μεγαλύτερη ευκολία που έχουμε καιρό στην κυβέρνηση.

Του στείλαμε ο καθένας από δύο σελίδες, τη στοχοθεσία του Υπουργείου και διάλεξε κάποια από του καθένα μας το Υπουργείο να πει για πράγματα που μπορούν να γίνουν τώρα, ή για διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, ανεξαρτήτως αν θα τις προλάβει αυτή η κυβέρνηση, που στρώνει το χαλί για την επόμενη κ. Χατζηνικολάου.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ξέρετε γιατί επιμένω; Γιατί τον είδα κ. Υπουργέ να μην αναφέρει τη 19η Φεβρουαρίου. Τον άκουσα να λέει ότι η κυβέρνηση αυτή έχει ζωή όσο η Βουλή θα τη στηρίζει. Αυτό μου φάνηκε σαν να αφήνει ανοιχτό παράθυρο παράτασης της θητείας της.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εάν κατάλαβα κι εγώ καλά, γιατί αυτή τη φράση σημείωσα κι εγώ, ότι θα είμαστε εδώ όσο η Βουλή μας εμπιστεύεται. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση αυτή έχει βραχύ βίο εξαρτώμενο από τη βούληση της Βουλής, κι εσείς λέτε τώρα τι γίνεται με τις 19 Φεβρουαρίου.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εγώ θα σας έλεγα ότι είναι κυβέρνηση ειδικού σκοπού και έχει ημερομηνία λήξης, η οποία φαντάζομαι, με τη λογική κρίση σώφρονος ανθρώπου, κι αν είναι και μια εβδομάδα μετά, ή και τρεις ημέρες πριν δεν πειράζει, έτσι δεν είναι;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, πάντως δεν μιλούμε για μήνες μετά φαντάζομαι.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Φαντάζομαι ότι όταν κλείσει η στοχοθεσία αυτή, η οποία φαίνεται να μπορεί να κλείσει, και σας το λέω αυτό γιατί έτσι σχεδιάζαμε και εμείς ως κυβέρνηση ενός κόμματος, ότι όλα αυτά τα οποία σχετίζονται με την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, τελειώνουν το Φλεβάρη.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μάλιστα. Τώρα πείτε μου σας παρακαλώ…

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Και μάλιστα λέγαμε. Με συγχωρείτε, για να είμαι απόλυτα ακριβής…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όταν μιλάγαμε με τον Παπανδρέου, ή τον Βενιζέλο στις Κυβερνητικές Επιτροπές, στα Υπουργικά Συμβούλια, λέγαμε Φλεβάρης – Μάρτης. Δηλαδή δίναμε αυτό το δίμηνο. Οι αρχηγοί είπαν Φλεβάρης. Φλεβάρης; Φλεβάρης, ό, τι είπαν.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μάλιστα. Πείτε μου σας παρακαλώ, πόσο κομψό είναι να γίνεται Υπουργικό Συμβούλιο, πράσινο Υπουργικό Συμβούλιο, δηλαδή των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση, οι οποίοι όμως δεν είναι δύο ή τρεις, είναι 38, με την προεδρία του πρώην Πρωθυπουργού; Πόσο κομψό είναι αυτό; Προσέξτε, δεν πάω στην πολιτική ουσία. Λέω πόσο κομψό είναι απέναντι στο νέο Πρωθυπουργό.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εγώ θα απαντήσω πηγαίνοντας ευθέως στην πολιτική ουσία. Αυτό ήταν μια απόπειρα συντονισμού.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα πήγαινα κι εγώ αμέσως μετά.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι. Αυτό ήταν μια απόπειρα συντονισμού. Επειδή όμως τα πολυμελή όργανα, ή πολυμελείς συσκέψεις στην Ελλάδα δεν μπορούν να κρατήσουν – πώς να πω – κλειστές τις πόρτες, και ό, τι συζητιέται βγαίνει, φάνηκε με τη διαρροή που έγινε για τα περί εκλογικού νόμου κλ.π., που δεν ήταν και τίποτα σημαντικό, αλλά που πήρε διάσταση με τη διαρροή, φάνηκε ότι ήταν κακή κίνηση.

Δεν συμφωνώ δηλαδή, και δεν συμφωνώ εκ των υστέρων βλέποντας το τι έγινε, αλλά και η προδιάθεσή μου όταν με κάλεσαν ήταν αρνητική, γιατί μέσα από μια διαρροή το θέμα του εκλογικού νόμου ήταν μέσα στην ομιλία Παπανδρέου, η οποία διανεμήθηκε, ένα μεταξύ πολλών άλλων. Με κάποιο τρόπο έμεινε στο τραπέζι και γι’ αυτό αντέδρασα κι εγώ, με την έννοια ότι τι είναι αυτά που λέμε τώρα εδώ.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό είναι θέμα που δεν είναι στην ατζέντα της μεταβατικής κυβέρνησης.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Προφανώς δεν είναι. Απ’ ό, τι ξέρουμε δεν είναι. Τώρα από κει και πέρα αν οι αρχηγοί συζητήσουν κάτι, ας το συζητήσουν οι αρχηγοί.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ανησυχείτε ότι θα μπορούσε το να τεθεί ένα θέμα σαν τον εκλογικό νόμο, να προκαλέσει τριβές και προβλήματα στην κυβέρνηση συνεργασίας;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ανησυχώ, κ. Χατζηνικολάου, από τις παρεξηγήσεις σε ένα πολωμένο πολιτικό σύστημα, που αυτό που κάνει τώρα με τη συνεργασία δεν το έχει συνηθίσει, και φοβήθηκα ότι αν αυτό το πράγμα βγει προς τα έξω – βγήκε τελικά – θα δινόταν η εντύπωση ότι ενώ εδώ πάμε να στηρίξουμε μια καινούργια προσπάθεια, ο καθένας σκέφτεται ό, τι έχει στο μυαλό του. Και γι’ αυτό η συζήτηση σταμάτησε και αμέσως, γιατί όλοι κατάλαβαν ότι αυτό δεν ήταν καλό να δοθεί ως εικόνα, γιατί δεν ήταν η εικόνα της συνάντησης.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα εδώ όμως…

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Η συνάντηση είχε το χαρακτήρα – σας λέω τώρα γιατί ήμουν – ενός συντονισμού. Ας πούμε λόγου χάρη είπαμε ότι αυτή τη στιγμή είχαμε με τη Νέα Δημοκρατία μια αντιπαράθεση οξεία επί δύο χρόνια, δεν χρειάζεται να τη θυμόμαστε τώρα. Πρέπει να πάμε πιο ήπια απέναντι στο κόμμα αυτό.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα εδώ όμως κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση…

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δηλαδή ήταν μια απόπειρα συντονισμού, η οποία με τη διαρροή αυτή, η οποία τελικά είναι αναπόφευκτη, όμως, και κάποιος πρέπει να το συνυπολογίζει όταν κάνει αυτές τις συγκλίσεις, οι διαρροές δημιουργούν παρεξηγήσεις και οι παρεξηγήσεις εντάσεις σε ένα πολιτικό σύστημα που όλα αυτά ψάχνει. Μόνο αυτά ψάχνει κατά κύριο λόγο τουλάχιστον μέχρι χθες…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Λοβέρδο, μήπως ακριβώς γι’ αυτή τη διαρροή έγινε η σύσκεψη; Θέλω να πω, μήπως αποτελούσε έναν τρόπο υπενθύμισης του ηγετικού ρόλου του κ. Παπανδρέου ενόψει του γεγονότος ότι από διάφορες πλευρές αμφισβητείται πλέον;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κοιτάξτε, εμείς χρειαζόμαστε, κ. Χατζηνικολάου, ηρεμία τώρα. Χρειαζόμαστε ηρεμία γιατί περάσαμε όχι μόνο έναν πάρα πολύ δύσκολο μήνα από το πολυνομοσχέδιο μέχρι την κυβερνητική αλλαγή, αλλά γιατί περάσαμε έναν πολύ δύσκολο μήνα και στο εσωτερικό μας και μεταξύ μας. Δεν είναι μόνο τα πολιτικά γεγονότα, είναι και οι σχέσεις των ανθρώπων που είναι πολύ σημαντικές.

Περάσαμε δύσκολα. Τώρα χρειαζόμαστε ηρεμία. Κάθε απόπειρα να διαταραχθεί αυτή η ηρεμία από τον οποιονδήποτε, δεν είναι καλό. Γι’ αυτό πρέπει, ανεξαρτήτως τι ο καθένας σκέφτεται, και έχουν κατατεθεί διάφορες σκέψεις, εγώ έχω αποφύγει αυτόν τον καιρό, ανεξαρτήτως, λοιπόν, τι ο καθένας σκέφτεται υπέρ, ή κατά μιας κατάστασης, πρέπει να αυτολογοκρίνεται, να μαζεύει λιγάκι το στόμα του δηλαδή, γιατί πρέπει να περάσουμε ήρεμα. Όσο είμαστε ήρεμοι εμείς είναι και η κυβέρνηση ήρεμη, γιατί έχουμε μπροστά μας τον Δεκέμβριο της έκτης δόσης και αυτός είναι ο πρώτος σκοπός.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Που σημαίνει ότι θεωρείτε άκαιρη τη συζήτηση θέματος διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου στην κομματική ηγεσία;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή όποιος θέτει θέμα να μείνει ο Πρόεδρος – να μη μείνει ο Πρόεδρος, κάνει λάθος και από τη μια και από την άλλη πλευρά. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε να ηρεμίσουμε στο εσωτερικό μας. Δεν είναι μόνο μια κομματική γαλήνη. Αυτό είναι μια γαλήνη ενός κόμματος που είναι το κυρίως κυβερνόν κόμμα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μιλάτε για ενός είδους εσωκομματικό μορατόριουμ; Δηλαδή να παγώσει η συζήτηση για ένα διάστημα;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πιστεύω ότι αυτό είναι αναγκαίο, ναι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό λέτε.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτό πιστεύω ότι είναι αναγκαίο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δε λέτε ούτε ότι πρέπει να μείνει ούτε ότι δεν πρέπει να μείνει. Λέτε ότι δεν είναι η στιγμή να συζητηθεί.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Λέω ότι όποιος μπαίνει σ’ αυτό το θέμα, ανεξαρτήτως από ποια γωνιά μπαίνει, να παραμείνει – να μην παραμείνει ο κ. Παπανδρέου κλ.π., κάνει λάθος. Είναι δυνατόν να μην έχουμε ακόμα πάρει εμπιστοσύνη, να απευθυνόμαστε στη Βουλή για μια πρωτόγνωρη συνεργασία και εμείς να λέμε τι θα γίνει στο εσωτερικό μας; Το θεωρώ βιαστικό και επιπόλαιο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα η δημοσκόπηση της MRB την Κυριακή στη «REALNEWS» δείχνει ότι ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου έχει απολέσει την υποστήριξη των οπαδών του κινήματος. Το 53,κάτι τοις εκατό των ανθρώπων που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, λένε ότι θα ήθελαν να δουν νέα ηγεσία, και τα δύο πρόσωπα που ξεχωρίζουν είναι ο κ. Βενιζέλου και το δικό σας. Το ερώτημα είναι αν εσείς κάνετε σκέψεις για το μέλλον το ηγετικό μέλλον του ΠΑΣΟΚ αν δηλαδή σκέπτεστε το ενδεχόμενο να διεκδικήσετε την ηγεσία του κινήματος σε μια επόμενη φάση.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, επειδή δεν μπορώ να απαντήσω στο προηγούμενο ερώτημα γιατί θεωρώ, όπως σας είπα, λάθος να διαταραχθεί η ηρεμία της παράταξης, της κυβέρνησης και τελικά της χώρας αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι πρέπει να παρακολουθήσω το ίδιο σκεπτικό και στο δεύτερο ερώτημά σας. Αλίμονο, αν έλεγα κάτι ενώ πριν είχα πει ότι αυτό δεν πρέπει να ειπωθεί και δυο φορές αλίμονο αν αυτό αφορούσε τον εαυτό μου.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν θα απαντήσετε λοιπόν στο ερώτημα αυτό. Το θεωρείτε άκαιρο.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν πρέπει κανείς να απαντά σε τέτοια ερωτήματα, κι αυτό ισχύει πρώτα απ’ όλα για μένα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα πείτε μου σας παρακαλώ, η αίσθηση που έχετε είναι ότι εάν η κυβέρνηση αυτή εξασφαλίσει την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και την εκταμίευση της έκτης δόσης, τον περάσαμε τον κάβο ή έχουμε μπροστά μας ακόμη για αρκετό χρόνο περιπέτειες; Γιατί σας άκουσα πριν να λέτε να μην χρεοκοπήσουμε τώρα, κι αυτό το «τώρα» στο αυτί μου χτύπησε.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, κ. Χατζηνικολάου, αυτή τη στιγμή με βάση το σχέδιο του Οκτωβρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι υποχρεώσεις μας συγκεντρώνονται και συγκροτούν τη δανειακή σύμβαση. Θα  πάρουμε την έκτη δόση, θα πάρουμε τη δανειακή σύμβαση, θα εξασφαλιστεί το μεγάλο ποσό.

Είναι το πιο γιγαντιαίο ποσό της οικονομικής υποστήριξης που θα πάρουμε, τα 80 δισ. το Φεβρουάριο, και νομίζω ότι για την ώρα και με βάση τις ευρωπαϊκές συνθήκες και τις συνθήκες της οικονομίας του κόσμου όπως τις συζητάμε σήμερα, ναι. Αλλά βλέπετε ότι η κατάσταση στην Ιταλία επιδεινώνεται και εκεί έχουν αναγκαστεί να κάνουν κυβερνητικές αλλαγές και προσαρμογές και εύχομαι και εκεί να είναι γρήγοροι. Εύχομαι μάλλον εκεί να είναι γρήγοροι, γιατί εμείς αργήσαμε. Εύχομαι εκεί να είναι γρήγοροι, ώστε η επόμενη ημέρα να είναι κοντύτερα.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, επαναλαμβάνω, με τα δεδομένα που έχουμε, δεν έχουμε παρά να εφαρμόσουμε την 26η – 27η Οκτωβρίου. Θα μου πείτε: κι αν η κατάσταση επιδεινωθεί; Θα σας προσθέσω κάτι που σημείωσα χθες από την ομιλία του Παπαδήμου και είναι και η μόνη αισιόδοξη εκδοχή αυτή. Κοιτάξτε, νέα μέτρα στον Έλληνα πολίτη, που έχει πληρώσει ό, τι έχει πληρώσει μέχρι στιγμής, δεν νοούνται. Δεν υπάρχουν λεφτά να σου δώσει κανείς.

Πού υπάρχουν χρήματα αυτή τη στιγμή; Υπάρχουν στις περίπου 800.000 που ξεφεύγουν τη φορολογία. Δεν έχουμε καταφέρει εμείς ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτούς τους 800.000 ελευθέρους επαγγελματίες να τους εντάξουμε στην κοινή οικονομία, δεν πληρώνουν.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως και από τον κ. Παπαδήμο εκκλήσεις προς εφοριακούς άκουσα.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, αλλά μίλησε και για τη φορολογική πολιτική. Εκεί εγώ βρίσκω, και επειδή λέει το Υπουργείο Οικονομικών ότι είναι έτοιμο, θα το δούμε, ότι υπάρχει ένα σχέδιο από το τέλος του 2011 και μετά για την ένταξη αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων στην κοινή οικονομία.

Και από κει και πέρα το περίφημο θέμα το οποίο χθες το είδα και στη «HERALD TRIBUΝE» και έτσι μπαίνω στον κόπο να σας το πω, γιατί εγώ δεν είμαι ειδικός και πρέπει να κρατάμε και λίγο το στόμα μας πιο χαμηλά όταν δεν ξέρουμε καλά τα θέματα, αλλά επιβεβαίωσα ότι όταν λέμε στην Ελλάδα «ρευστότητα και ανάπτυξη» εννοούμε κατά βάση τρία πράγματα.

Εννοούμε το ΕΣΠΑ, που έχει 14 δισ. που πρέπει τώρα να το ξεκολλήσουμε, όχι επειδή το Υπουργείο Οικονομίας το κόλλαγε, αλλά επειδή πρέπει να αλλάξουν οι όροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φάνηκε ότι ο Ράιχενμπαχ και οι Ευρωπαίοι σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι θετικοί.

Δηλαδή, του είπα εγώ του Ράιχενμπαχ ότι έχω 1,1 δισ. από το οποίο έχω απορροφήσει τα 70 εκατομμύρια και έχω ένα δισεκατομμύριο και κάθεται και είμαι δεμένος με τη νομοθεσία γιατί πρέπει να έχω εθνική συμμετοχή για να διώξω, να σπρώξω στην αγορά ένα ποσοστό από τα χρήματα αυτά. Μου είπε, αυτά τα αλλάζω με τον κ. Χρυσοχοΐδη και θα είστε κομμάτι αυτής της αλλαγής. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να τρέξει τώρα. Το δεύτερο είναι, ενώ είναι δύσκολο, σταθερό φορολογικό περιβάλλον και κατάργηση γραφειοκρατίας για τις επενδύσεις. Αυτό εκκρεμεί 30 χρόνια.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ντρέπομαι να σας πω και κάτι ως προς αυτό. Και τρίτον, η ανταγωνιστικότερη προσαρμογή των προϊόντων και των υπηρεσιών που αρχίζουν από τον τουρισμό και τελειώνουν στα ταξί, για να γίνουμε ελκυστικότεροι. Αυτό το τελευταίο θέλει και κοινό μυαλό και κυβερνητική κατεύθυνση.

Δεν νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση αυτά τα δύο τελευταία τα προλαβαίνει. Προλαβαίνει να κάνει κάτι αρχικό. Στρώνει το χαλί για την επόμενη, αυτό είναι βέβαιο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας ευχαριστώ πολύ κ. Λοβέρδο.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κι εγώ. Καλημέρα, κ. Χατζηνικολάου. Γεια χαρά.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Καλημέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *