ΔΕΗ. Μετωπική για το χαράτσι

Η ΓΕΝΟΠ επέλεξε να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους μία μέρα πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, προαναγγέλλοντας νέο κύκλο αντιδράσεων με στόχο «να ακυρώσει στην πράξη τον νόμο για την επιβολή τέλους ακινήτων» και να παρεμποδίσει τις ενέργειες για την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ.

Ολα αυτά την ώρα που, σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, οι πελάτες της συνεχίζουν την «κακιά» συνήθεια να μην πληρώνουν εντός της προσθεσμίας λήξης τους λογαριασμούς τους, με αποτέλεσμα πάνω από τους μισούς καταναλωτές από τους περίπου 250.000 που έλαβαν λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων στα μέσα Οκτωβρίου να μην έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους εντός της προσθεμίας. Μόνο που τώρα ελλοχεύει ο κίνδυνος από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οπότε λήγει η 40ήμερη προθεσμία που έχουν οι καταναλωτές να πληρώσουν το τέλος ακινήτων, η ΔΕΗ να αρχίσει να εκδίδει μαζικές εντολές αποκοπής ρεύματος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η ΓΕΝΟΠ κάλεσε χθες τους εργαζομένους της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα να μην υλοποιήσουν καμία εντολή αποκοπής και παράλληλα να κινητοποιήσουν ομάδες περιφρούρησης (σ.σ. έχουν συσταθεί τέτοιες σε πολλές περιοχές της χώρας) ώστε να εμποδίσουν τους εργολάβους να διακόπτουν την ηλεκτροδότηση σε νοικοκυριά.

Στο άλλο μέτωπο της ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών μονάδων η ΓΕΝΟΠ «ξεκαθαρίζει προς την κυβέρνηση εξουσίας που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού πως οποιαδήποτε κίνηση για πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες θα σημάνει πόλεμο», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ, σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση «δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως στον τόπο διότι δεν πρόκειται για επένδυση και δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά για “αρπαχτή” εις βάρος του Δημοσίου, αφού το μόνο που θα γίνει θα είναι μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων αντί πινακίου φακής σε κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές».
Β. ΓΕΩΡΓΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *