Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 14-11-11

“Ε”: “Σε κατάψυξη τα έσοδα” Επιστολές Βενιζέλου προς υπουργούς: Τρέξτε για την 6η δόση

“Ξεκινούν σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας «τρέμουν» τη βουτιά στα έσοδα μέχρι το τέλος του χρόνου. Ηδη το υπ. Εργασίας αναμένει με αγωνία την 6η δόση προκειμένου να ενισχυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία με ένα δισ. ευρώ για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και μέρους των συντάξεων του Ιανουαρίου. Στελέχη του υπ. Οικονομικών επισημαίνουν την ελλιπή είσπραξη των έκτακτων εισφορών, του τέλους επιτηδεύματος και του ειδικού τέλους των ακινήτων, λόγω της αυξανόμενης οικονομικής αδυναμίας των φορολογουμένων να πληρώσουν. Η κυβέρνηση αναμένει την τρόικα προκειμένου να συζητήσει τη σύνταξη του νέου Μνημονίου και το σχεδιασμό των νέων μέτρων, καθώς επείγει η εισροή των πρώτων 80 δισ. ευρώ από το δεύτερο δάνειο στις αρχές του χρόνου.”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κρίσιμη η εβδομάδα…. “.

“Από σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα για τη νέα κυβέρνηση. Άφιξη της τρόικας και της ομάδας με τον Ράιχενμπαχ. Ολοκλήρωση κατάθεση του προϋπολογισμού. Οι διαβουλεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Δεν υπογράφει ο Σαμαράς τη δήλωση εθνικής υποταγής στην τρόικα”.

“Αποφασισμένος να προστατέψει την αξιοπρέπεια της χώρας και του ελληνικού λαού από τις εξευτελιστικές και εκβιαστικές πρακτικές των κατοχικών δυνάμεων “.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Ανάσα για τους δανειολήπτες οι ρυθμίσεις των στεγαστικών”.

“Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η μείωση της δόσης με καταβολή μόνο τόκων και όχι του κεφαλαίου για ένα διάστημα είναι οι πιο συνηθισμένες διευκολύνσεις των τραπεζών προς τους δανειολήπτες”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:”Πήρε φόρα ο “υπάλληλος” της… Μέρκελ!”

“Προτού ακόμα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος άρχισε τις παρεκκλίσεις από τη συμφωνία του Προεδρικού Μεγάρου για τον σκοπό και το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησής του”.

ΕΘΝΟΣ: “Φόροι στοπ γκάζι για μείωση του κράτους”.

“Το στίγμα της πολιτική του δίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων. Βάζει φρένο σε περαιτέρω αύξηση των φόρων και νέες περικοπές αποδοχών. Επιταχύνει περιορισμό του κράτους, αποκρατικοποιήσεις και κλείσιμο οργανισμών”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ο Πατροκοσμάς για τα φοβερά τενολογικά επιτεύγματα του Μέλλοντος! “.

“Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται! Θα δείτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια. Θα φέρει γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του(;)! Θα διευθύνουν τον κόσμο τα… άλαλα και τα μπάλαλα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:”Το πακέτο Παπαδήμου με διαδικασία – εξπρές”.

“Ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και νησιώτες τα θύματα του νέου φορολογικού. Επισπεύδουν την εφεδρεία στο Δημόσιο. Λήγουν οι προθεσμίες για 30.000 υπαλλήλους. Ζημώσεις για να αλλάξει το νομοσχέδιο Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί “.

ΕΣΤΙΑ: “Άλλαξε άρδην η ψυχολογία”.

“Μέσα σε ένα 24ωρο άλλαξε άρδην η ψυχολογία. Ηρκεσαν η εικόνα του νέου Πρωθυπουργού, το καθαρό βλέμμα του και οι λακωνικές αλλά μεστές περιεχομένου δηλώσεις του, για να ξαναγεννηθή η ελπίδα “.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ιδού το νέο Μνημόνιο. Μαραθώνιος λιτότητας έως το 2015”.

“Την προσήλωσή της στον στόχο της μείωσης του ελλείμματος κάτω από 3% του ΑΕΠ ως το 2015 επιβεβαιώνει η κυβέρνηση στο νέο Μνημόνιο: σύμφωνα με αυτό, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου Ασφαλιστικού, δεν αποκλείονται νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και τον Μάρτιο έρχεται το νέο φορολογικό “.

City Press:”Σκληρή στάση από Μέρκελ-Σαρκοζί”.

“Καλωσορίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά κλιμακώνουν τις πιέσεις. Επιμένουν στην υπογραφή των συμφωνιών από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τεστ για την 6η δόση”.

“Αγώνας δρόμου του πρωθυπουργού για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Ιδιωτικοποιήσεις και λουκέτο σε δημόσιους φορείς. Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και δεν θα γίνουν άλλες περικοπές μισθών “.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Τρέξτε γρήγορα αν θέλετε να πάρετε την έκτη δόση”.

“Ο γαλλογερμανικός άξονας συνεχίζει τις ασφυκτικές πιέσεις και στην κυβέρνηση Παπαδήμου για επιτάχυνση της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου “.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=325727

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *