Τα πρωτοσέλιδα σήμερα 13-11-11

Κυριακάτικη “Ε”: “Κόμματα και θρύψαλα”.

“Πολιτικές εξελίξεις προκαλεί η κυβέρνηση συνεργασίας. Οι Βρυξέλλες θέλουν το μοντέλο να εφαρμοστεί και μετά τις εκλογές. Αρχισαν ήδη οι τριγμοί στα δύο μεγάλα κόμματα. Σενάρια ξανά στο προσκήνιο για αναδιάταξη του σκηνικού”.

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: “Πιο βαθιά στην κρίση”.

“Η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ στηρίζεται στις δυνάμεις που δημιούργησαν την κρίση και βρίσκονται σε συνθήκες αποσύνθεσης. Η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει την αποδεδειγμένα καταστροφική για την Ελλάδα και την Ευρώπη απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Μία πολιτική που μεγαλώνει την ύφεση, εκτοξεύει την ανεργία, ισοπεδώνει τα εισοδήματα και τα κοινωνικά δικαιώματα. Η κρίση βαθαίνει παντού”.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: “Ψήφος ελπίδας και εντολή για τολμηρές αποφάσεις”.

“Ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχείρημα της κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης και ρητή εντολή για άσκηση ουσιαστικής πολιτικής, δίνει η κοινή γνώμη στέλνοντας συγχρόνως μηνύματα και στα πολιτικά κόμματα, όπως δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Marc”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: “Οι μεγάλες ανατροπές σε εφάπαξ και επικουρικές”.

“Νέες περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ αναμένονται από το 2012, καθώς ήδη το υπουργείο Εργασίας έχει αναφέρει ότι θα υπάρξει δεύτερη παρέμβαση και θα αφορά όσους πρόκειται να βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια”.

Η ΕΠΟΧΗ: “Ανατροπή της εκτροπής”.

“Και τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι… Η χώρα απέκτησε κυβέρνηση και μάλιστα ισχυρή, στηριγμένη σε τρία κόμματα. Εχει σημασία αν ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης δεν έχει τη λαϊκή εντολή, αν δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση, αν στην ουσία είναι εκτροπή;”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Η κρίση, η ευκαιρία και οι παγίδες”.

“Η αποκατάσταση κλίματος ομαλότητας και πρωτίστως η ολοκλήρωση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και των πολιτικών που την συνοδεύουν, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία, αποτελούν τις προτεραιότητες του νέου πρωθυπουργού. Η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Λουκά Παπαδήμο συνιστά την ευκαιρία, καθώς πυροδότησε προσδοκίες στην κοινή γνώμη και σε σημαντικά τμήματα των Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Ομως, ελλοχεύουν και οι παγίδες”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Ευρώ δύο ταχυτήτων με θύμα τις καταθέσεις”.

“Το μυστικό σχέδιο της Μέρκελ και οι επιπτώσεις τη ζωή μας. Γιατί η Ελλάδα θα είναι το πρώτο θύμα μιας κατάρρευσης των ευρωπαϊκών θεσμών”.

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: “Θησαύρισαν οι κολλητοί του Γιώργου από τη ρουκέτα του δημοψηφίσματος που βούλιαξε τα χρηματιστήρια και το ευρώ”.

“Οι… σύμβουλοι του Παπανδρέου, Σόρος και Ρουμπινί, άρπαξαν τη μερίδα του λέοντος από το μεγαλύτερο κόλπο που στήθηκε ποτέ”.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΕΕ – πλουτοκρατίας – αστικών κομμάτων”.

“Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, με την πάλη τους, να δυσκολέψουν την κυβέρνηση, να αξιοποιήσουν τις δυσκολίες που θα συναντά, να την ανατρέψουν όσο γίνεται πιο γρήγορα”.

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: “Η λίστα της τρόικας για ενιαίο μισθολόγιο, εφεδρεία, ΣΣΕ…”.

“Ένα πρωτοφανές σπριντ διαρκείας ξεκινά για το οικονομικό επιτελείο, που πρέπει σε χρόνο ρεκόρ, όχι μόνο να καλύψει το κενό που υπάρχει μέχρι στιγμής, αλλά και να υλοποιήσει δεκάδες δεσμεύσεις που εδώ και δύο χρόνια έχουν μείνει στα χαρτιά”.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: “ΟΧΙ νέοι φόροι και μειώσεις μισθών -συντάξεων. ΝΑΙ απολύσεις στο Δημόσιο, ανάπτυξη και μικρό κράτος “.

“Να επαναφέρει ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων και να κλείσει την ψαλίδα του ελλείμματος, χωρίς όμως αυτή τη φορά να επιβάλει φόρους και χωρίς να αγγίξει μισθούς και συντάξεις. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί στόχοι της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπως προκύπτει από πηγές που έχουν γνώση των πρώτων συζητήσεων του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο”.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: “Το παρασκήνιο της αλλαγής”.

“Πώς έφυγε ο Παπανδρέου, πώς συμφώνησε ο Σαμαράς, πώς φθάσαμε στον Παπαδήμο. Το παρασκήνιο των συζητήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς”.

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: “Γιατί η Μέρκελ έφαγε τον Γιώργο…”.

“Ένα ρεπορτάζ που ξεσκεπάζει απίστευτο παρασκήνιο σε άγρια σύγκρουση Ευρωπαίων-ΗΠΑ για την εξουσία στην Ελλάδα”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: “Τον διώχνουν και από το κόμμα”.

“Μετά την αποκαθήλωσή του από τη θέση του πρωθυπουργού, ο Γ. Παπανδρέου αναπόφευκτα οδηγείται και στην αποχώρηση από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ”.

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: “Αναταράξεις στα κόμματα από το «πείραμα» Παπαδήμου”.

“Ακονίζουν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ, μάχη μέχρις εσχάτων του Παπανδρέου εναντίον όλων. «Τζαρτζαρίσματα» στη Ν.Δ. μεταξύ «λαϊκής Δεξιάς» και φιλελεύθερων για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση”.

Realnews: “Διώχνουν τον Γιώργο και από αρχηγό!”.

“Ηχηρό μήνυμα από τη βάση του ΠΑΣΟΚ στον Παπανδρέου. Δημοσκόπηση της MRB για τη «R». Το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ζητεί την αποχώρηση του Παπανδρέου και από την προεδρία του κόμματος. Επικρατέστεροι στην κούρσα της διαδοχής οι Βενιζέλος και Λοβέρδος”.

FREE SUNDAY: “Αλλαγή σκηνικού με Παπαδήμο”.

“Ο πρώτος μη πολιτικός πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, ο Λουκάς Παπαδήμος, θα πρωταγωνιστήσει, είτε το θέλει είτε όχι, στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη εκδηλωθεί προσεισμικές δονήσεις, οι οποίες προοιωνίζονται τεκτονικές αλλαγές, ενδεχομένως και διάσπαση”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Διαπραγμάτευση με τρόικα για μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ”.

“Η τρόικα επιστρέφει εντός της εβδομάδας στην Αθήνα και η κυβέρνηση ετοιμάζει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στη διαπραγμάτευση με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το στίγμα της στρατηγικής θα δώσει ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος με τις προγραμματικές δηλώσεις που θα αναγνώσει τη Δευτέρα στη Βουλή”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Αγώνας δρόμου για τα 8 δισ.”.

“Στα βαθιά με το καλημέρα η νέα κυβέρνηση αφού οι χρόνοι πιέζουν. Τα περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά, αν λάβει κάποιος υπόψη ότι τα ταμειακά διαθέσιμα μόλις και φθάνουν για την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών έως τα μέσα Δεκεμβρίου και η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται στην εκταμίευση της έκτης, επόμενης δόσης των 8 δισ. ευρώ”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=325602

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *