Κινητή μονάδα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας

Την 1η Δεκεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία της η κινητή μονάδα φροντίδας, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα άτομα της υπαίθρου που έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για μια δράση που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με απώτερο στόχο να εξυπηρετήσει και να καλύψει τις πολλαπλές ανάγκες ανθρώπων που ζουν στην περιφέρεια και δεν έχουν τη δυνατότητα παροχής τέτοιων υπηρεσιών.

Η μονάδα θα ξεκινήσει αρχικά τη λειτουργία της στα τέσσερα κέντρα υγείας του νομού, πραγματοποιώντας ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, με το υπάρχον προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια και μόλις γίνουν οι προσλήψεις έξι συνολικά ατόμων (κοινωνικών λειτουργών, επισκεπτών υγείας και νοσηλευτών) μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος, θα επεκταθούν και τα δρομολόγια αλλά και οι επισκέψεις της μονάδας στην ύπαιθρο θα είναι συχνότερες.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργος Μοσχοβάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του σημειώνοντας, πως η λειτουργία της θα είναι πολύτιμη, αφού ήδη έχουν καταγραφεί οι ανάγκες που υπάρχουν στην ύπαιθρο και η προσφορά της θα είναι ιδιαίτερα σημαντική σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ξεκινάμε τη λειτουργία της κινητής μονάδας παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας από την 1η Δεκεμβρίου, που σημαίνει ότι θα υπάρχει ένα συνεργείο από ειδικευμένα άτομα, τα οποία θα πηγαίνουν στα κέντρα υγείας για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αρχικά η μονάδα θα λειτουργεί με προσωπικό και γιατρούς από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και το νοσοκομείο έως ότου προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ έξι άτομα, τα οποία θα κάνουν την μονάδα πιο παραγωγική κάνοντας περισσότερα δρομολόγια. Σε πρώτη φάση θα πηγαίνουν στα κέντρα υγείας και στα επιλεγμένα σπίτια, όπου υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=417465&cid=4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *