Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 12-11-11

“Ε” : “Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με μπλε και μαύρους κόκκους”.

“H τρικομματική κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, που θα εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο, είναι ουσιαστικά η προηγούμενη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με την προσθήκη στελεχών της Ν.Δ. -μεταξύ αυτών και των δύο αντιπροέδρων της, Δημ. Αβραμόπουλου, Στ. Δήμα- και βουλευτών του ΛΑΟΣ, ορισμένοι εκ των οποίων είναι γνωστοί για το ακροδεξιό παρελθόν τους”.

Η ΑΥΓΗ: “Συγκυβέρνηση σε πήλινα πόδια”.

“Στην άμμο στηρίζεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, που ορκίστηκε χθες και από τη Δευτέρα ζητεί την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για τίποτε περισσότερο από την απερχόμενη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ενισχυμένη με στελέχη του ΛΑΟΣ, ισχυρούς συμβολισμούς της Ν.Δ., και με αντικατάσταση του επικεφαλής της από τον κ. Παπαδήμο”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κυβέρνηση… αναπληρωτών και… υφυπουργών!”.

“Σαράντα οκτώ μέλη μαζί με τον πρωθυπουργό συγκροτούν τη νέα κυβέρνηση -κατά έξι περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη. Πρόκειται για ένα πολυπληθέστατο σχήμα με πληθώρα υφυπουργών και αναπληρωτών υπουργών: όλοι μαζί φτάνουν τον αριθμό των τριάντα! Είναι 9 αναπληρωτές υπουργοί και 21 υφυπουργοί!”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Κυβέρνηση με 10 υπουργούς έπρεπε να είχε φτιάξει ο κ. Παπαδήμος”.

“Άλλα περίμενε ο κόσμος από τον Παπαδήμο, άλλα βρίσκει. Δέκα υπουργοί δεν του έφταναν; Δεν μπόρεσε, δεν θέλησε να επιβάλει ολιγομελές σχήμα, του απόλυτου ελέγχου του; Πιστεύει ότι θα τα καταφέρει με ένα τέτοιο δυσκίνητο σχήμα σαν αυτό που του φόρτωσαν τα κόμματα που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση;”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Θλίψη!”.

“Αισθήματα θλίψης προκάλεσε η χθεσινή εικόνα του νέου υπουργικού συμβουλίου, που ορκίστηκε υπό τον Λουκά Παπαδήμο και αφού πάρει ψήφο εμπιστοσύνης θα προσπαθήσει να εφαρμόσει τη συνέχεια των σκληρών μέτρων που απαιτούν οι δανειστές της χώρας”.

ΕΘΝΟΣ: “Κυβέρνηση χωρίς περίοδο χάριτος”.

“Σε παρατεταμένο αγώνα δρόμου αποδύεται από σήμερα η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου για τις επόμενες 100 ημέρες. Με μηδενικό χρόνο χάριτος κινείται σε επτά μέτωπα, που κοινή συνισταμένη τους αποτελεί η εξασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης της χώρας”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Τι είπε ο Πατέρας Παΐσιος για τον Διάβολο και τα άθλια έργα του…”.

“Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Θεόπνευστος Γέροντας μιας και ο Διάβολος είναι ο άγγελος που άλλαξε τον πολιτικό του προσανατολισμό!!!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κυβέρνηση …μικράς πνοής”.

“Πολυπληθές, χωρίς τη σφραγίδα του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου αλλά με την έντονη υπογραφή του ΠΑΣΟΚ, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα που ορκίστηκε χθες στις τέσσερις το απόγευμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια”.

ΕΣΤΙΑ: “Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα”.

“Αν πετύχη η Κυβέρνησις του κ. Παπαδήμου, τότε τα κόμματα θα αποδυναμωθούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ήθελαν μια τέτοια Κυβέρνηση. Τώρα όμως που αυτή συγκροτήθηκε, πρέπει πάση θυσία να πετύχη. Είναι η τελευταία ευκαιρία για τον τόπο”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Πότε συμφέρει να βγείτε στη σύνταξη”.

“Τις προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος για όσους ασφαλισμένους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1993, με παραδείγματα, και τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογίζεται εφεξής η σύνταξη”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Κυβέρνηση συνεννόησης και ισορροπιών”.

“Την εκταμίευση της 6ης δόσης έθεσε ως άμεση προτεραιότητα ο νέος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, κατά την παρθενική συνεδρίαση του πολυπληθούς υπουργικού συμβουλίου που προήλθε ως αποτέλεσμα κομματικών πιέσεων από πλευράς ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν επιθυμούσε να διαταράξει τις ισορροπίες στο κυβερνών κόμμα”.

Η ΝΙΚΗ: “Σπάστε τα δεσμά, κερδίστε τις τράπεζες”.

“Αλλάξτε τη δόση σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. 300.000 προσφυγές έχουν κατατεθεί για ρύθμιση χρεών”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “48 υπουργοί θα μας σώσουν;”.

“Τόσοι υπουργοί και υφυπουργοί ποιόν λόγο ύπαρξης έχουν, σε τι θα βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Δεν έχουν άδικο οι οικολόγοι πράσινοι στην ανακοίνωσή τους που λένε χαρακτηριστικά «Χρειαζόμαστε νέες θέσεις εργασίας, όχι νέες θέσεις υπουργών»”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “«Πόλεμος» να φύγει η κυβέρνηση μια ώρα γρηγορότερα”.

“Η κυβέρνηση αυτή είναι απαράδεκτη. Απαράδεκτη κυριολεκτικά. Και είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού, το δε έργο της πραγματικά, όσο κρατήσει αυτό, θα περάσει σε μαύρες σελίδες στην Ιστορία. Ούτε ένα λεπτό ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάσει. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει μια ώρα γρηγορότερα”.

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: “Κυβέρνηση προοπτικής με άγνωστη ημερομηνία λήξης”.

“Δύο «στάνταρ» και δύο «ίσως» έχουν τα στοιχήματα για την επόμενη μέρα της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ο νέος πρωθυπουργός έχει εξασφαλίσει ευρεία στήριξη και ανοχή για το χρόνο των εκλογών. Εν τω μεταξύ, μπορεί να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και να βάλει τις βάσεις για να περάσει η Ελλάδα στην εποχή των συμμαχικών κυβερνήσεων…”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Κυβέρνηση Ισορροπιών. 48+1 σε ναρκοπέδιο”.

“Στο ναρκοπέδιο της κρίσης καλείται να λειτουργήσει το πολυπληθές τρικομματικό σχήμα που ανέλαβε από χθες τις τύχες της χώρας. Η σύνθεση όμως της νέας κυβέρνησης, αποτελούμενης από συνολικά 48 μέλη, πλην του Λουκά παπαδήμου, παραπέμπει σε πλήθος συμβιβασμών, έπειτα από σκληρά παζάρια”.

Press time: “Αλλος για υπουργός!”.

“Η νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει συνολικά 48 πρόσωπα, επτά δηλαδή περισσότερα από την τελευταία κυβέρνηση Παπανδρέου”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Πρωταρχική επιδίωξη η ελάφρυνση του χρέους”.

“Η άμεση βελτίωση του κλίματος, από το οποίο εξαρτάται η επιτυχία του PSI Plus, αποτελεί τον βασικό στόχο της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι η επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης και η υλοποίηση της οικονομικής πολιτικής που απορρέει από αυτήν”.΄

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “«Μαζί» για τη χώρα”.

“Μια άλλη εποχή που γεννά ελπίδες για τη χώρα λίγο πριν από την κατάρρευση αρχίζει με τη νέα κυβέρνηση πολυκομματικής εκπροσώπησης και ευρείας κοινοβουλευτικής στήριξης, η οποία ξεκινά τη δράση της από σήμερα”.

Η ΑΞΙΑ: “Τρίβει τα χέρια της… η διαπλοκή!”

“Αν κάποιοι δικαιούνται την ώρα τούτη να πανηγυρίζουν και να θριαμβολογούν με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «εθνικής ενότητας» είναι μόνο οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι, προμηθευτές και κάθε λογής νταραβεριτζήδες, που μέσα στο μπάχαλο που θα προκύψει από αυτό το μόρφωμα, θα βρουν ευκαιρία να επωφεληθούν, αλλά και οι μιντιάρχες και τραπεζίτες, οι οποίοι είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο προώθησαν και στήριξαν με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα Παπαδήμου ως προέδρου της νέας κυβέρνησης, την οποία και επέβαλαν!”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Ενωμένοι αλλά αγχωμένοι”.

“Αντιμέτωποι με τα μείζονα στοιχήματα για τη σωτηρία της Ελλάδας βρίσκονται ο νέος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος και το νέο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης εθνικής ενότητας που ορκίστηκε χθες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτες αγωνίες εκφράστηκαν ήδη κατά την πανηγυρικού χαρακτήρα συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου αλλά και κατά τη διάρκεια των τελετών εγκατάστασης των υπουργών στα διάφορα υπουργεία”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Κυβέρνηση ισορροπιών με βαρύ και δύσκολο έργο”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “με πρωταρχικό στόχο τη σταθεροποίηση της οικονομίας μέσα από δύσκολες συνθήκες -εσωτερικές και διεθνείς- ανέλαβε χθες τα καθήκοντά της η νέα, υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο, κυβέρνηση συνεργασίας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ”.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: “Ιούδες υπονομεύουν τον Λουκά”.

“Το παρασκήνιο σχηματισμού της νέας κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο και η μαραθώνια διαπραγμάτευση για τη σύνθεσή της μέχρι τελευταία στιγμή χθες αποκαλύπτουν τη δυσκολία του εγχειρήματος. Η νέα κυβέρνηση έχει μεν ευρύτατη στήριξη, ταυτόχρονα όμως έχει και το σπέρμα της «προδοσίας»”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=325441

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *