Ενημέρωση από τον Ι.Σ.Α για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ στην ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2011

 Για τα επείγοντα ζητήματα και τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας μίλησε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, στην ημερίδα που πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας με θέμα: «Ε.Ο.Π.Υ.Υ: Το σήμερα και το αύριο για τον ασφαλισμένο και το λειτουργό Υγείας» με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων από τους Ιατρικούς Συλλόγους Άρτας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, ενημέρωσε τους συναδέλφους ιατρούς σχετικά με την εξαθλίωση του ιατρικού επαγγέλματος αλλά και του ασφαλισμένου που επιχειρείται μέσα από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. «Ο νεοσύστατος φορέας Ε.Ο.Π.Υ.Υ είναι κενό γράμμα. Εξαθλιώνει τον Έλληνα γιατρό και υποβαθμίζει πλήρως τις υπηρεσίες Υγείας για αυτό και ζητούμε άμεσα την αναστολή της λειτουργίας του και τη δημιουργία ενός νέου φορέα, αποτέλεσμα ουσιαστικής διαβούλευσης και που θα υπηρετεί το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας και θα σέβεται τον Έλληνα γιατρό».

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την πρόσφατη ημερίδα του Ι.Σ.Α για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στο σοβαρό κίνδυνο να χαθούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν τα ασφαλιστικά ταμεία στους γιατρούς αλλά και τα αποθεματικά του Τ.Σ.Α.Υ, επισημαίνοντας ότι ο Ι.Σ.Α θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αιφνιδιαστική ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, για απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος. «Ζητούμε την απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου γιατί δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε, ακόμα και μη γιατρό, να ανοίγει όσα ιατρεία θέλει, σε όποια περιοχή της χώρας επιθυμεί. Αυτό ουσιαστικά καταργεί κάθε διαδικασία αδειοδότησης για την παροχή υπηρεσιών Υγείας Π.Φ.Υ, εξομοιώνοντας τις εταιρίες αυτές με τις εμπορικές εταιρίες και ουσιαστικά μετατρέπει τους γιατρούς σε υπαλλήλους των μεγάλων σουπερμάρκετ της Υγείας».

«Θα οργώσουμε κυριολεκτικά την Ελλάδα για να ενημερώσουμε όλους τους γιατρούς» σημείωσε ο κ. Πατούλης, και κάλεσε τους ιατρούς από όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας σε εγρήγορση και ενότητα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην κυβερνητική λαίλαπα σε βάρος του χώρου της Υγείας.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Ι.Κ.Α (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α) Μιχάλης Βλασταράκος, και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε) Δημήτριος Βαρνάβας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Αλέξανδρος Μάνος, η Αντιπρόεδρος Ευαγγελία Ανδρέου, και τα μέλη του Δ.Σ του Ι.Σ Άρτας, ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ) Γιάννης Βασκόζος, και πλήθος εκπροσώπων ιατρών.

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                          ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

One thought to “Ενημέρωση από τον Ι.Σ.Α για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ στην ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας”

  1. απρεπειών συνέχεια η ασύγγνωστη επιπολαιότητα;;;
    ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ ήταν ο πρώτος που μίλησε στην εκδήλωση του Ι Σ ΑΡΤΑΣ εκπροσωπώντας τον ΠΙΣ.
    απαιτείται συγνώμη και δημόσια ανασκευή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *