“Πειθαρχία και παντελόνια”

Κύριε Γκούβα, Αυτά τα μέτρα αφορούν μόνο τους νέους Ιατρούς??????????????????
Γιατί Σπυρέλης, Καζάκος, Γιακουμάτος κόβουν βιβλιάρια κανονικά και ανακοινώνονται    και από τον ΟΠΑΔ.
Είναι πολύ «κοντά» τα παντελόνια του «πειθαρχικού» προφανώς. Βεβαια αυτό είναι καλο γιατί έρχονται και οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ που εκεί θα κάνουμε ΟΛΟΙ….δόξα των θεό που υπάρχουν και οι απείθαρχοι να ανοίξουν τον δρόμο!!! Με εκτίμηση και σεβασμό
Οικονομόπουλος θεόδωρος Παιδίατρος
Αγαπητέ Θεόδωρε
Κατανοώ πλήρως το φορτισμένο συναισθηματικά γραπτό λόγο σου και συμμετέχω και εγώ ως ελαφρώς οργισμένος. Το κουφό είναι ότι ΗΞΕΡΑ εκ των προτέρων με ακρίβεια ποιοί συνάδελφοι θα παραβιάσουν την νόμιμη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης περί αναστολής σύμβασης με τον ΟΠΑΔ. Κουφό έ? Αυτό τί σημαίνει? Οτι “είμαι καλός Ψυχολόγος” ή ότι “καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα”? Διάλεξε και πάρε. Τα πράγματα είναι απλά Θεόδωρε. Ο ηθικός κώδικας αξιών διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, είτε λόγω DNA, είτε λόγω οικογένειας, είτε λόγω ανεπαρκούς παιδείας. Υπενθυμίζω ότι τα πανεπιστήμια προσφέρουν απλώς επαγγελματική κατάρτιση, όχι παιδεία, ούτε καλλιέργεια. Υπάρχουν “διαμάντια” απόφοιτοι Δημοτικού και “τσέλιγκες” απόφοιτοι Πανεπιστημίων!!! Και έτσι συμβαίνει σε κάθε Σύλλογο, εκτός του Δικηγορικού που εν κυριολεξία ”ΚΟΒΕΙ ΠΟΔΙΑ”. Ο γνωστός τηλεοπτικός μα¨ντανός δικηγόρος Κούγιας αλλά και ο ημέτερος εν Πρεβέζη κ.Καραβίδας βρέθηκαν στό παρελθόν επί διετία  -αν δεν με απατά η μνήμη μου- εκτός δικαστηρίων, γιά πειθαρχικά παραπτώματα. Τώρα άς γυρίσουμε στό ημέτερο πρόβλημα. Πράγματι 15 συνάδελφοι περίπου (η λίστα είναι διεθέσιμη προφορικώς στόν καθένα με ένα τηλέφωνο, ΔΕΝ αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα) παραβίασαν την απόφαση της ΝΟΜΙΜΗΣ Γενικής Συνέλευσης που είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ βάσει του Νόμου: -Ο Νόμος λέει ότι «Οι ιατροί Οφείλουσι να παρίστανται κατά την Γενικην Συνέλευσιν, αδικαιολόγητος δε απουσία τούτων εκ ταύτης αποτελεί πειθαρχικόν παράπτωμα». Επίσης «Αι αποφάσεις των Ιατρικών Συλλόγων είναι υποχρεωτικαί δια τα μέλη αυτών, πάσα δε παράβασις αυτών αποτελεί πειθαρχικόν παράπτωμα (Αρθρον 11, ΒΔ ΦΕΚ Α225 / 07-11-1957)». Ηδη ο ήπιων τόνων Πρόεδρος του ΙΣΠ κ. Ευάγγελος Μπακόλας κάλεσε αυτά τα 15 άτομα με προσωπικές επιστολές στίς 21.00 της 11-11-2011 στό γραφείο του ΙΣΠ “γιά ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων”. Δεν χρειάζεται να κρύβομαι, σου αποκαλύπτω ότι το ΔΣ του ΙΣΠ είναι διχασμένο άν πρέπει να παραπεμφθούν αυτοί οι 15-20 συνάδελφοι στό Πειθαρχικό ή όχι. Οι μέν ήπιοι πρεσβεύουν την άποψη “άς τους βρέ, 1,5 μήνας έμεινε, άς μήν κάνουμε διχασμό” και η άλλη πλευρά των εξτρέμ πρεσβεύει ότι “τώρα πρέπει να κοπεί ο βήχας, γιατί σκέψου τι θα γίνει με τον ΕΟΠΥΥ”. Υπενθυμίζω ότι γιά να αναλάβει δράση το Πειθαρχικό Συμβούλιο, στό οποίο και συμμετέχω, απαιτείται παραπομπή από το ΔΣ με πλειοψηφία. Αλλιώς δεν δραστηριοποιείται. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, όσο αφορα το ατομό μου είμαι σαφής: Θα εισηγηθώ “τουριστική άδεια κλειστού ιατρείου μέχρι 31-12-2011” δηλαδή αφαίρεση άδειας λειτουργίας Ιατρείου και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, κοινοποημένη στόν τοπικό Τύπο, στην Εφορία, στόν ΟΠΑΔ, τα Ταμεία, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, και την Εισαγγελία Πρέβεζας.

Επαναλαμβάνω και πάλι την άποψη Γεώργιου Χατζηαθανασίου, καρδιολόγου: “Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν είναι καφενείο”, αλλιώς ζητώ να μου επιστραφεί η ετήσια συνδρομή μου 100 Euro πίσω.

Τελειώνοντας αγαπητέ Θεόδωρε, υπενθυμίζω ότι στό Γυμνάσιο Χαλανδρίου έμαθα από τον αγαπητό μου καθηγητή Γιώργη Γιατρομανωλάκη (σήμερα καθηγητής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών) “Χαράλαμπε να κάνεις παρέα παιδί μου και να μιμείσαι ανώτερα και ποιοτικότερα άτομα από σένα, ποτέ χαμηλότερης στάθμης”. Εσύ Θεόδωρε, τι γραμμή θα ακολουθήσεις? Τι σε έμαθαν στό σχολείο?

Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας, Ορθοπεδικός Χειρουργός Τραυματολόγο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *