Ιατρικός Σύλλογος Λάρισσας: ΠΙΣ & Ιατρικοί Σύλλογοι είναι “βαθιά νυχτωμένοι”

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα, 11-11-2011

Α.Π.:2652/2011

Προς

1. Πρόεδρο ΠΙΣ

κ. Ε. Καλοκαιρινό

2. Προέδρους Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας

Κοιν: 1. ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ

2. ΟΕΝΓΕ

Αγαπητέ συνάδελφε Πρόεδρε

Όσον αφορά την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και το «άνοιγμα» του ιατρικού επαγγέλματος με την εφαρμοστική εγκύκλιο του κ. Λοβέρδου (που σημειωτέον κατά πληροφορίες αποσύρθηκε προσωρινά για να επανέλθει με διορθώσεις(;) τις επόμενες μέρες κατά τον Υπουργό Υγείας), θεωρώ πως σαν ΠΙΣ και Ιατρικοί Σύλλογοι, είμαστε πολύ πίσω από τα γεγονότα και παράλληλα πολύ «βαθιά νυχτωμένοι».

Ενώ αυτά έχουν ήδη γίνει νόμοι του κράτους (3 και 4 Νοεμβρίου 2011 αντίστοιχα), εμείς μαζευόμαστε σε Γ.Σ. και ημερίδες για να ενημερωθούμε και να διαμορφώσουμε προτάσεις. Ο ΕΟΠΥΥ πέρασε την πόρτα μας και εμείς κάνουμε πως δεν τον βλέπουμε. Σκεφτόμαστε ακόμα τρόπους για να αντιδράσουμε. Κι αυτό αποδεικνύει περίτρανα το πόσο αδύναμοι είμαστε στην πραγματικότητα λειτουργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο. Αλήθεια, κανένας μας δεν πήρε χαμπάρι το τι υπογράφτηκε δύο μέρες πριν από τον Υπουργό για να το αναφέρει στην Γ.Σ. και στην ημερίδα του Ι.Σ.Α. για το ΕΟΠΥΥ; Ή κάποιοι το γνώριζαν και το απέκρυψαν; Μπορεί να σταθεί η δικαιολογία ότι καμιά από τις ηγεσίες μας δεν ήταν ενημερωμένη; Και αν το δεχτούμε αυτό καλόπιστα, τότε για ποιο λόγο χρειάζονται οι πανελλαδικές ηγεσίες με έδρα την Αθήνα, μέσα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων; Απλά και μόνο για να μας συντονίζουν εκ των υστέρων «το μνημόσυνο των σαράντα»;

Προφανώς, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει επακριβώς με ποιους έχουμε να κάνουμε και εννοώ τον Υπουργό Υγείας και όλους τους υπόλοιπους ιατρομανείς κυβερνητικούς αρμόδιους. Με τους οποίους μάλιστα θέλουμε να κάνουμε διάλογο! Με ποιους; Μ’ αυτούς που, μέσα σ’ ένα κλίμα έντονων πολιτικών διεργασιών, βρήκαν την χρυσή ευκαιρία να αποτελειώσουν την περίθαλψη του Ελληνικού Λαού και παράλληλα να αφανίσουν τους γιατρούς;

Δυστυχώς, από δω και πέρα ένας δρόμος υπάρχει, κι αυτός είναι ο δρόμος της ευθείας σύγκρουσης με κυρίαρχο σύνθημα, ίσως μοναδικό, ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ. Να λοιπόν γιατί η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, με την οποία και εμείς συμφωνήσαμε ανεπιφύλακτα, έρχεται στο προσκήνιο σαν ο μπούσουλας μας, παρόλο που παρεξηγήθηκε σκόπιμα από «ορισμένους» στη Γ.Σ., χαρακτηρίστηκε σκληρή και θάφτηκε τεχνηέντως.

Τελειώνοντας, αγαπητέ Πρόεδρε, νομίζω πως δεν έχουμε  κανένα χρονικό περιθώριο να περιμένουμε τις «διορθώσεις» του κ. Λοβέρδου. ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ, συνολική απόρριψη αυτών των εκτρωματικών νομοθετημάτων, με ταυτόχρονη παραίτηση όλων των γιατρών, πλην των μονίμων, από κάθε θέση Ασφαλιστικού Ταμείου.

Γιατί στο τέλος-τέλος το πολύ «λιβάνισμα» βλάπτει και την Υγεία και τους Γιατρούς.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *