Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας. Ψήφισμα έκτακτης γενικής συνέλευσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΦΘΙΏΤΙΔΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ .                                                                            Λαμία 10-11-2011
Α.Φ.Μ. 090200356                                                                                Α.Π .1138
ΠΛ. ΛΑΟΥ  –  ΟΘΩΝΟΣ 1
35100     Λ  Α  Μ  Ι  Α
ΤΗΛ. & FΑΧ  22310 – 22ΟΟ1
e-mail info@isf.gr

Προς
Τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
& τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

Μετά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου  Φθιώτιδας στις
9 Νοεμβρίου 2011, εν όψει της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ καθώς και με την ανακοίνωση  της πρόσφατης εγκυκλίου του Υπουργού Υγείας όπου πρακτικά καθιερώνεται η πλανοδιακή ιατρική και η άσκηση της ιατρικής από εμπορικές επιχειρήσεις, ψηφίστηκαν τα κάτωθι:
1) Αναστολή συμβάσεων με το ταμείο ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) από
1 Δεκεμβρίου  έως 31 Δεκεμβρίου 2011 όπου οι γιατροί θα δέχονται τους ασφαλισμένους του Δημοσίου αμοιβόμενοι σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο εκδίδοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές εφαρμογές συνταγογράφησης και αναγραφής εργαστηριακών εξετάσεων.
2) Αναστολή χορήγησης ιατρικών πιστοποιητικών ασφαλισμένων προς ασφαλιστικούς φορείς από 1 Δεκεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2011( Υγειονομικές επιτροπές, Κέντρα πιστοποίησης Αναπηρίας, κλπ).
3) Εμμένουμε στην απόφαση της προηγούμενης Γενικής  Συνέλευσης να μην υπογράψει κανένα μέλος του Συλλόγου μας σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ με αυτούς τους εξευτελιστικούς όρους.
Στα πλαίσια αυτής της απόφασης κανένας γιατρός συμβεβλημένος με ΟΠΑΔ – ΟΑΕΕ δεν θα αποδεχθεί εκβιαστικά διλήμματα για συμμετοχή του στον φορέα.
4) Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας συμφωνεί με το Γενικό Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής  Συνέλευσης του ΠΙΣ το οποίο και σας επισυνάπτεται.
Ζητείται η άμεση ανάκληση της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας  που επιτρέπει την πλανοδιακή ιατρική και επιφέρει την υποβάθμιση της ιατρικής μέσω της άσκησης από εμπορικές επιχειρήσεις.

Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος………………Μιχ.Μπαρπαρούσης

Πρόεδρος…………………………… Γεν.Γραμματέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *