Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 10-11-11

“Ε”: “Οπερέτα στο Μέγαρο” – Απογευματινό ναυάγιο, νυχτερινό παρασκήνιο για Παπαδήμο – Κλειδί, η διάρκεια της νέας κυβέρνησης

“Αποσύρθηκε η υποψηφιότητα του Φ. Πετσάλνικου, επανήλθε δριμύτερος μετά τα μεσάνυχτα ο Λ. Παπαδήμος. Φιάσκο χθες το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο, όπου Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς προσήλθαν έτοιμοι να αποδεχτούν ως πρωθυπουργό τον πρόεδρο της Βουλής (εν μέσω σφοδρών κομματικών αντιδράσεων) και από όπου αποχώρησε παρεξηγημένος ο Γ. Καρατζαφέρης. Τα μεσάνυχτα έγινε δεκτή από τον Γ. Παπανδρέου η υποψηφιότητα του Λ. Παπαδήμου. Ο πρώην τραπεζίτης των κυβερνήσεων Σημίτη έθεσε και όρους για να αναλάβει την πρωθυπουργία. Ο σοβαρότερος εξ αυτών είναι η μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών, που μέχρι τώρα είναι η δεσμευτική 19η Φεβρουαρίου. Ο Ευ. Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι δεν συμφωνεί με μεγάλη χρονική παράταση της μεταβατικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., σύμφωνα με συνεργάτες του, αποδέχεται τον Λ. Παπαδήμο κατ’ αρχάς, αλλά επιμένει στη δέσμευση των εκλογών”.

Η ΑΥΓΗ: “Κάθαρση με εκλογές”.

“Σε πλήρη αποσύνθεση, το δικομματικό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να δώσει λύση στο δράμα ευτελίζοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πολιτικό καραγκιοζιλίκι!…”.

“Σε πολιτικές «ακροβασίες», που, όπως όλα δείχνουν, έχουν αποκλειστικό στόχο τη διατήρηση του ελέγχου στην κυβέρνηση και το κόμμα του ακόμα και μετά την αποχώρησή του, αναλώθηκε για μία ακόμη φορά χθες ο Γ. Παπανδρέου, βυθίζοντας για τα καλά τη χώρα στην ακυβερνησία και ξεσηκώνοντας θύελλα πολιτικών αντιδράσεων”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Ο Αντώνης καθάρισε και τις 3 οικογένειες”.

“Πήρε τη θέση του Καραμανλή και τον αποστράτευσε, εξαφάνισε την Ντόρα και ξήλωσε από Πρωθυπουργό τον Γιωργάκη”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Μπουρλότο”.

“Αηδιασμένη η κοινή γνώμη, παρακολουθεί σε… ζωντανή σύνδεση τις περισσότερες ώρες τα παιχνίδια που παίζονται από τον Γιώργο Παπανδρέου, τη διαπλοκή, τις δάνειες δυνάμεις, αλλά και τα εξαπτέρυγα του απερχόμενου πρωθυπουργού, που πιέζουν με κάθε τρόπο για την επιβολή της «λύσης» που είχαν από την αρχή μεθοδεύσει και άκουγε στο όνομα του «τραπεζίτη του Σημίτη», του Λουκά Παπαδήμου”.

ΕΘΝΟΣ: “Μονόδρομος η επιλογή πρωθυπουργού με κύρος”.

“Οριστικοποιείται το όνομα του νέου πρωθυπουργού στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Κρίνεται η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, καθώς μονόδρομος θεωρείται η επιλογή προσώπου εγνωσμένου κύρους. Στη χτεσινή συνάντηση στο Μέγαρο της Ηρώδου του Αττικού διαφάνηκαν οι δυσκολίες στη «λύση Πετσάλνικου»”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Από το χιτλερικό Γ’ Ράιχ στο… ευρωπαϊκό Δ’ Ράιχ”.

“Το ευρώ όπλο στα χέρια της Γερμανίας, για την κατάκτηση των κρατών της Ν. Ευρώπης και εξόντωσης των λαών της, ενώ ο «εμφύλιος» πόλεμος μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών συνεχίζεται με ολέθριες συνέπειες για τον τόπο”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Τελεσίγραφο για Παπαδήμο από ΜΜΕ και… μισό ΠΑΣΟΚ”.

“Τελικά όλα δείχνουν ότι ο Παπανδρέου, από την επιλογή του Φίλιππου Πετσάλνικου μέσω δημοψηφίσματος, αναγκάζεται να καταφύγει στη λύση του Λουκά Παπαδήμου, υπό την ασφυκτική πίεση των εσωκομματικών του αντιπάλων, των μιντιακών συμφερόντων και των αρχηγών των μικρότερων κομμάτων”.

ΕΣΤΙΑ: “Απίστευτη φαρσοκωμωδία”.

“Σε ναυάγιο οδηγήθηκε και η χθεσινή προσπάθεια σχηματισμού Κυβερνήσεως συνεργασίας. Ενώ είχε ανακοινωθή σύσκεψις των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτή διεκόπη άδοξα προτού καλά-καλά αρχίση”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Απο σωτήρες ολετήρες της χώρας”.

“Ο κ. Γ. Παπανδρέου, παρά την αποχώρησή του δια τηλεοπτικού μηνύματος, επέλεξε να προτείνει ως μεταβατικό πρωθυπουργό τον θεωρούμενο ως alter ego του κ. Φιλ. Πετσάλνικο. Το γεγονός προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καθώς και εξωθεσμικών παραγόντων, οι οποίοι από το πρωί χθες επέμεναν στην επιλογή του κ. Λ. Παπαδήμου, το όνομα του οποίου επανήλθε στο τραπέζι της διαβούλευσης”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Αγωνία μετά την αγανάκτηση”.

“Ρευστό παραμένει το τοπίο, αναφορικά με το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, ενόψει της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια σήμερα το πρωί”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Κοροϊδία σε πράσινο και γαλάζιο φόντο”.

“Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ, «κηπουρό» του Γιώργου χαρακτήριζαν τον Πετσάλνικο εκσυγχρονιστές, η επιλογή ήταν ρήξη με τα συμφέροντα λένε οι προεδρικοί. Παιχνίδια εκ του ασφαλούς για τον Αντώνη Σαμαρά που δέχθηκε σφυροκόπημα για την «επιλογή» Πετσάλνικου από τους βουλευτές του και υποχώρησε… ατάκτως”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Χωρίς ΠΕΤΣΑλνικο ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.”.

“Το γαϊτανάκι που παίζεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελληνική πολιτική ζωή, στις πλάτες του Ελληνικού λαού, μας δείχνει ανάγλυφα την ατολμία της πολιτικής ηγεσίας που σήμερα μας κυβερνά”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Ολοι σήμερα στα παλλαϊκά συλλαλητήρια”.

“Καμία ανοχή στο μαύρο μέτωπο αστικής τάξης – μονοπωλίων – Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αγώνας για τη σωτηρία του λαού. Μόνο το εργατικό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία, η ταξική αλληλεγγύη μπορούν να βγάλουν τους εργαζόμενους από την κρίση. Εκλογές τώρα!”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Θέατρον Ηρώδου του Αττικού. Οπερέτα! «Οι αρχηγοί, ο κηπουργός και η φτωχή Ελλάς»”.

“Χαρακτήρα οπερέτας παίρνει πλέον η επιλογή του νέου Πρωθυπουργού μετά τις συνεχείς παλινωδίες κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης που δοκιμάζουν σκληρά τις αντοχές της κοινής γνώμης, η οποία παρακολουθεί άφωνη τα παιχνίδια που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε οριακή κατάσταση”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Νάτη, νάτη η πρωθυπουργός”.

“Ενώ οι αρχηγοί πλακώνονται, η Ανγκελα… κυβερνάει”.

City Press: “Μεταξύ φάρσας και τραγωδίας”.

“Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε χθες η προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, για το πρόσωπο το οποίο θα ηγηθεί της κυβέρνησης συνεργασίας που συμφωνήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής”.

Metro: “«Κληρώνει» σήμερα για Λουκά Παπαδήμο”.

“Πολύ κοντά στη λύση Παπαδήμου φαίνεται να βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ηδη χθες ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον πρ. αντιπρόεδρο της ΕΚΤ και του ζήτησε να είναι ο νέος πρωθυπουργός”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Αναζωπύρωση σεναρίων για τον Λουκά Παπαδήμο”.

“Στην επιλογή του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμου φαίνεται ότι καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου για τη θέση του πρωθυπουργού στη νέα κυβέρνηση. Αργά χθες το βράδυ υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος έθεσε ως όρους τη συμμετοχή περισσότερων πολιτικών προσώπων -από τα δύο κόμματα- στην κυβέρνηση, ευχέρεια κινήσεων για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και μεγαλύτερη διάρκεια «ζωής» για τη νέα κυβέρνηση”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ισχυρή κυβέρνηση τώρα”.

“Υπό το φως των ισχυρών αντιδράσεων στην επιλογή του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου για την πρωθυπουργία δημιουργείται αισιοδοξία για την ευόδωση του σεναρίου για μια ισχυρή κυβέρνηση υπό το Λ. Παπαδήμου. Η αποδοχή του προσώπου του από ταον Αντ. Σαμαρά οδήγησε το Γ. Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ. Σήμερα στις 10 η σύγκληση νέου Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Ιλαροτραγωδία στο Προεδρικό”.

‘Στη λύση του κ. Λουκά Παπαδήμου θα καταλήξουν τελικώς οι πολιτικοί αρχηγοί στο νέο συμβούλιο που θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10 το πρωί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά το ιλαροτραγικό ναυάγιο της χθεσινής ημέρας”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Ακροβασίες που «παίζουν» με την εθνική καταστροφή”.

‘Την απάντηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, για το εάν δέχεται να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης, αναμένουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και οι πολιτικοί αρχηγοί Γ.Α. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς και Γ. Καρατζαφέρης. Στις 10 π.μ. έχει προγραμματισθεί να επαναληφθεί η σύσκεψή τους, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς χθες η κακοστημένη παράσταση, με πρωταγωνιστές τους τρεις αρχηγούς, «κατέβηκε» πριν προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλαβη στη χώρα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *