Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου. Κοινωνικά ανάλγητος ο διοικητής του νοσοκομείου

10/11/2011
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ προς ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την δημόσια υγεία όμως είναι η ολοκληρωτικής έμπνευσης ιδεολογία που ασπάζεστε με φανατισμό(ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ)
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ κ. ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ
Η κοινωνική αναλγησία, ο κυνισμός, η συντονισμένη παραπληροφόρηση, η συκοφάντηση των εργαζομένων και το ανελέητο κυνήγι της τσέπης του ασθενή μέσα σε συνθήκες ηλεκτρονικής παράκρουσης είναι βασικοί πυλώνες της πολιτικής που υπηρετείτε κ Μοσχοβάκη.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την δημόσια υγεία όμως είναι η ολοκληρωτικής έμπνευσης ιδεολογία που ασπάζεστε με φανατισμό, ότι ως νέος αυτόκλητος εθνοσωτήρας θα μετατρέψετε το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε πιλοτικό λογιστήριο πατώντας επί πτωμάτων και αδιαφορώντας παγερά για την υγεία των ασθενών.
Η τραγωδία της υγείας του λαού και του ΕΣΥ που βιώνουμε καθημερινά όλοι όσοι μοχθούμε νυχθημερόν δίπλα στον άρρωστο φαίνεται να μη σας αγγίζει, είτε γιατί δεν έχετε καμία σχέση με την ουσία της λειτουργίας ενός δημόσιου νοσοκομείου, είτε από ανεπαρκή αντίληψη της πραγματικότητας, είτε λόγω συνειδητής παραποίησης της αλήθειας. Το καθένα απ’ τα παραπάνω είναι από μόνο του πολύ επικίνδυνο. Ο συνδυασμός όλων είναι καταστροφικός. Σε μια εποχή που τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν γιατί οι προϊστάμενοί σας έκλεβαν τον κόπο μας και τον έκαναν τζόγο, δομημένα ή κουρεμένα ομόλογα είναι ντροπή να μηρυκάζετε τα «Λοβέρδεια» ιδεολογήματα περί εξορθολογισμού. Έρχεστε λοιπόν σήμερα και τους δίνετε τη χαριστική βολή με τα ΚΕΝΝ που αυξάνουν το κόστος από 300% έως 700%. Και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας καταλαβαίνει ότι και αυτό το κόστος θα καταλήξει στο άδειο πορτοφόλι του.
Έχετε ήδη συμπληρώσει με πολλές μελανές σελίδες το βιογραφικό σας κύριε «διοικητά». Ο φασιστικής έμπνευσης εκβιασμός των εργαζομένων ότι δε θα πληρωθούν αν δεν κάνουν πλιάτσικο στην τσέπη του πονεμένου, του ανασφάλιστου, του άνεργου, του καταληστευμένου εργαζόμενου, του εγκαταλελειμμένου γέροντα σας έχει ήδη εκθέσει ανεπανόρθωτα τόσο στους εργαζόμενους όσο και στην κοινωνία. Και το εκστομίζετε αυτό σε μια εποχή όπου ήδη 2.000.000 κάτοικοι αυτής της χώρας είναι αποκλεισμένοι από βασικές υπηρεσίες υγείας. Να σας χαιρόμαστε!
Είναι κατάπτυστη η θέση σας ότι πίσω από το ΣΛΟΓΚΑΝ!!! «δημόσια και δωρεάν υγεία» υποκρύπτονται ιδιοτελείς συνδικαλιστικές διεκδικήσεις. Γιατί καν δικαίωμα να επικαλείστε την αξία αυτή, δεν έχετε. Σας προξενεί σοβαρή αλλεργική αντίδραση όπως και στον «Υπουργό» σας. Γιατί το λογιστικό σας παραλήρημα και η «Λοβέρδειος» ιδεολογία που σας συγκλονίζει είναι πράγματα ασύμβατα με τη θεμελιώδη αρχή ότι η δημόσια δωρεάν υγεία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας.
Σας επαναλαμβάνουμε ότι τόσο εσείς όσο και οι όμοιοί σας είστε λαθρεπιβάτες και παρείσακτοι στα νοσοκομεία του λαού. Γι’ αυτό και διαστρεβλώνετε συστηματικά το περιεχόμενο των συλλογικών μας αγώνων. Γιατί σας τρομάζει κι εσάς και τους παρατρεχάμενούς σας η αλληλεγγύη των εργαζομένων και κοινωνίας.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κ Μοσχοβάκη βιώνουν πια το φάσμα της πτώχευσης, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας και μάλιστα με έναν δραματικό τρόπο στην καταρρέουσα δημόσια υγεία. Οι εργαζόμενοι κ «διοικητή» εμπαίζονται συστηματικά από εσάς και το υπουργείο σας, με τις παλινωδίες και τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων που θρασύτατα ονομάζετε οικονομικές διεκδικήσεις. Οι εργαζόμενοι κ Μοσχοβάκη ξέρουν καλά ότι πολλές από τις υπερωρίες τους δε θα τις πληρωθούν ποτέ. Παρ’ όλα αυτά και παρά τα εξουθενωτικά ωράρια εργασίας οι εργαζόμενοι δεν έχουν προβεί όλο αυτό το διάστημα σε καμιά επίσχεση εργασίας επειδή προτάσσουμε κοινωνική αλληλεγγύη σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ στον αγώνα μας το κεντρικό αίτημα και αξία ζωής είναι «δημόσια, δωρεάν υγεία για όλο το λαό» και σ’ αυτό στοχεύουν οι κινητοποιήσεις μας στην πράξη. Οι εργαζόμενοι κ Μοσχοβάκη στα περισσότερα τμήματα, λόγω της υποστελέχωσης δεν έχουν καν τη δυνατότητα να κάνουν επίσχεση ή απεργία γιατί δουλεύουν καθημερινά σαν προσωπικό ασφαλείας
Αυτός ο τόπος κ Μοσχοβάκη δεν αντέχει άλλη απαξίωση και οι κάτοικοί του το απέδειξαν περίτρανα με τις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους. Καλό είναι να το καταλάβετε κι εσείς πριν να είναι πολύ αργά για δάκρυα…

Δεν ξενοδουλεύουμε
Εμείς είμαστε οι αφέντες
Το αμπέλι τούτο της γης
είναι δικό μας
Ν. Καζαντζάκης

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ρέθυμνο 9 Νοεμβρίου   μνημονιακού σωτηρίου έτους 2011

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *