Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Ανοικτή επιστολή στον λοβέρδο. Ξεπούλημα των ιατρών και της Π.Φ.Υ. του Ελληνικού Λαού

Πειραιάς,  8-11-2011
Α.Π.    4959

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η   Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η
ΣΤΟΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ  ΥΓΕΙΑΣ

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

ΘΕΜΑ:  Εγκύκλιος Υ3β/Γ.Π./οικ. 120760/4-11-2011
Ξεπούλημα των ιατρών και της Π.Φ.Υ.  του Ελληνικού Λαού

Καταγγέλουμε τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο,  διότι απέδειξε για άλλη μία φορά ότι το μόνο που λέει είναι αναλήθειες και το μόνο που τον ενδιαφέρει και πραγματοποιεί όλο αυτό το διάστημα που υπηρετεί στο Υπουργείο Υγείας,  είναι το ξεπούλημα της Δημόσιας Υγείας σε εξωιατρικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με την υπ΄ αρ. Υ3β/Γ.Π./οικ. 120760/4-11-2011 εγκύκλιο,  με θέμα την εφαρμογή του Ν. 3919/2011,  η οποία του γνωστοποιούμε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί,  ξεπουλάει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.)  σε   εξωιατρικούς   επιχειρηματίες,  οι οποίοι αυτό το διάστημα  -όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί-,  του υπαγόρευαν τους νόμους και τις εγκυκλίους για να τους αυξήσει τις επιχειρήσεις και τα έσοδα αυτών.  Από τον Μάρτιο του 2011 έλεγε αναλήθειες τόσο σε μας  -τους Ιατρικούς Συλλόγους-  όσο και στη Βουλή των Ελλήνων (συνημμένο έγγραφο),  κάτι που έκανε συνειδητά όλο αυτό το διάστημα (ενδεχομένως για να κερδηθεί χρόνος,  προκειμένου να εξασφαλίσει στα εξωιατρικά επιχειρηματικά συμφέροντα τη δυνατότητα εφαρμογής των σχεδίων τους και με τον πλέον ασφαλή τρόπο,  τον αφανισμό της Ιατρικής Κοινότητας ;;; )

Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε τον Υπουργό ότι αυτό δεν πρόκειται να το κατορθώσει.  Με την ανωτέρω εγκύκλιο επέρχεται η εξαφάνιση του Ιατρού και η πλήρης εξαφάνιση της Π.Φ.Υ. από ντόπιους,  αλλά και ξένους επιχειρηματίες,  που περίμεναν να την λεηλατήσουν,  ανατρέποντας την μέχρι τώρα νομοθεσία για την άσκηση της Ιατρικής στην Ελλάδα,  την παροχή υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα,  αλλά και τα διεθνή επιστημο-νικά στάνταρτς.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας άμεσα να αποσύρει την εγκύκλιο και να παραιτηθεί !  Η ανάλυση της εγκυκλίου και ο χρόνος που την έβγαλε αποδεικνύουν ένα και μόνο στοιχείο.  Ότι ενδεχομένως ενέδωσε σε εξωιατρικές πιέσεις,  καταστρέφοντας την άσκηση της Ιατρικής στην Ελλάδα και την περίθαλψη των πολιτών.

Εμάς ο Υπουργός Υγείας ποτέ δεν μας ξεγέλασε.  Πάντα είμασταν επιφυλακτικοί σε ότι μας έλεγε,  τώρα όμως γινόμαστε Δημόσιοι Κατήγοροι  και του λέμε: «Παραιτηθείτε και πάρτε μαζί σας και την εγκύκλιο».  Το ίδιο λέμε και σε όποιον προσπαθήσει να την εφαρμόσει.  Αυτό θεωρούμε ότι θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά του στον ασφαλισμένο Έλληνα πολίτη και στον Λειτουργό Υγείας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                      ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΡΩΦ

Κοινοποιήσεις:

·    Γραφείο Πρωθυπουργού
·    Γραφείο Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων
·    Γραφείο Προέδρου Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά
·    Γραφεία Αρχηγών Πολιτικών Κομμάτων
·    Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου
·    Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
·    Ιατρικοί Σύλλογοι
·    ΟΕΝΓΕ
·    Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
·    Υγειονομικούς Συντάκτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *