Ιατρικός Σύλλογος Λάρισσας. Καταγγέλει στο Ελληνικό Λαό τον λοβέρδο

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                   Λάρισα  8 Νοεμβρίου 2011

«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Ν.Π.Δ.Δ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ στο Ελληνικό Λαό τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, που ΕΞΑΠΑΤΑ, κατά την προσφιλή του τακτική, για μια ακόμα φορά τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, αποδεικνύοντας παράλληλα και τον βαθμό εξάρτησής του από τα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν στο χώρο της Υγείας.

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ. πρωτ. Υ3β/Γ.Π./οικ.20760/4-11-2011 εγκυκλίου του, ερμηνεύει την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3919/2011 περί της «αρχής της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργησης αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» ακριβώς αντίθετα απ’ αυτά που είχε υποσχεθεί στα συλλογικά μας όργανα και σ’ αυτά που επιτάσσει η άσκηση της ιατρικής εδώ και έναν αιώνα.

Μετά την ανατροπή του 51-49% με ιδιαίτερη νομοθετική ρύθμιση, καταργεί τώρα τα κύρια άρθρα του Π.Δ. 84/01 και το άρθρο 28 του Ν. 3846/10, που μέχρι πρότινος καθόριζαν την διαδικασία λειτουργίας των ιδιωτικών φορέων παροχής ΠΦΥ, με αποτέλεσμα η άσκηση της ιατρικής από δω και πέρα να είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

Παραδίδει κατ’ ουσίαν την άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής σ’ οποιοδήποτε Έλληνα μη γιατρό. Μοναδική και απαραίτητη προϋπόθεση, αυτός, να διαθέτει επιχειρηματικό κεφάλαιο. Θεσμοθετεί την πλανόδια ιατρική, καταργεί τα γεωγραφικά όρια άσκησης της ιατρικής, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους Ιατρικούς Συλλόγους αφαιρώντας τους την νομική υποχρέωση, σαν ΝΠΔΔ, για τον ουσιαστικό έλεγχο των φορέων ΠΦΥ, δίνει τη δυνατότητα για την ίδρυση αλυσίδων παραρτημάτων (super markets) σ’ όλη τη Χώρα απ’ τον ίδιο επιχειρηματία, ενισχύει την παράνομη μέχρι τώρα ιατρική διαφήμιση, απελευθερώνει τους περιορισμούς που ίσχυαν για τους επιστημονικά υπεύθυνους και επιστημονικούς διευθυντές, που από δω και πέρα θα περιφέρονται από κλινική σε κλινική ανά την Επικράτεια σαν «γανωτήδες» για να προσφέρουν κάλυψη.

Δυστυχώς όμως, σ’ αυτό του το εγχείρημα ο κ. Λοβέρδος, βρήκε θερμό συμπαραστάτη και τον Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. κ. Α. Γιαννόπουλο, για τον οποίο μάλιστα λυπούμαστε ιδιαίτερα επειδή φέρει και την ιατρική ιδιότητα, και από κοινού θα περάσουν στην ιστορία σαν οι Υπουργοί που συνέθλιψαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς τον απλό εργαζόμενο ιδιώτη γιατρό. Θα στιγματιστούν σαν οι «σύγχρονοι αγύρτες» που παρέδωσαν την ιατρική οικογένεια στα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα και το μεγαλοϊατρικό κατεστημένο, ξεχρεώνοντας προφανώς τις «επιταγές» που έχουν υπογράψει μαζί τους. Βαθείς γνώστες αμφότεροι της λαϊκής παροιμίας «ο λύκος στην αντάρα χαίρεται», έδρασαν ανερυθρίαστα στην «κατάλληλη» χρονική στιγμή, τώρα που η χρεοκοπημένη Χώρα αναζητά κυβερνήτη και  κυβέρνηση, ενώ και οι δύο έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, ως γνήσιοι εκφραστές του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, σ’ αυτό.

Τέλος, προειδοποιούμε τους συναδέλφους μας ότι δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο, ούτε χρόνου, ούτε διαλόγου. Τους καλούμε να συνειδητοποιήσουν αυτό που έγινε και που πρόκειται να εξελιχθεί στο άμεσο μέλλον. Να συσπειρωθούν γύρω απ’ τους Ιατρικούς Συλλόγους και να αντιδράσουν δυναμικά. Να δώσουμε όλοι μαζί μαχητικά την απάντηση που ταιριάζει σ’ όσους ανέλαβαν εργολαβικά την κατεδάφιση της Χώρας, την υποβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών του Λαού μας και την έναντι αδράς αμοιβής αναζήτησή τους από τους πολίτες, καθώς και τον αφανισμό του Έλληνα Γιατρού. ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση του Συλλόγου την Πέμπτη  17-11-2011 8μμ. στο Ξενοδοχείο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ». Να μην λείψει κανένας!

ΓΙΑ ΤΟ Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                     ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *