Ένοχος για φόνο εξ αμελείας ο γιατρός του Michael Jackson

Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας καταδικάστηκε ο γιατρός του Michael Jackson, Conrad Murray, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, μετά από μια δίκη που τον σκιαγράφησε ως τον «απερίσκεπτο γιατρό που δε διαχειρίστηκε σωστά το ισχυρό αναισθητικό που τελικά μετατράπηκε σε μια θανατηφόρα δόση για τον διάσημο τραγουδιστή».

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για «βαριά αμέλεια στη διαχείριση ισχυρών ναρκωτικών τα οποία ήταν εκτεθειμένα μέσα στο σπίτι, χωρίς την εποπτεία του», ενώ θεωρήθηκε υπεύθυνος και για την καθυστέρηση στην ειδοποίηση βοήθειας όταν διαπίστωσε ότι ο διάσημος τραγουδιστής είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ο ίδιος πάντως επανέλαβε ότι είναι αθώος, θέση που εξέφρασε αρκετές φορές η ομάδα υπεράσπισής του, τονίζοντας ότι ο Michael Jacksοn πήρε μόνος του την ισχυρή δόση του αναισθητικού φαρμάκου propofol, προκαλώντας έτσι τον θάνατό του στις 25 Ιουνίου του 2009. Πλέον, ο Conrad Murray αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε για εννιά ώρες περίπου, με τους θαυμαστές του Michael Jackson να ξεσπούν σε χειροκροτήματα λίγο μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. Εικόνες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν τον γιατρό του Michael Jackson να απομακρύνεται από την αίθουσα με χειροπέδες στα χέρια μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης.

Με την ετυμηγορία του δικαστηρίου κλείνει το τελευταίο κεφάλαιο μιας από τις πιο συγκλονιστικές τραγωδίες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η δίκη διήρκησε έξι εβδομάδες και τράβηξε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες θαυμαστές του «βασιλιά της ποπ» βρίσκονταν συγκεντρωμένοι τις τελευταίες ημέρες έξω από το δικαστήριο ζητώντας την καταδίκη του Murray.

Ο διάσημος τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 50 ετών, τρεις μόλις εβδομάδες πριν ξεκινήσει σειρά συναυλιών στο Λονδίνο. Ο θάνατός του αποδίδεται στη λήψη ισχυρής ποσότητας ηρεμιστικών σε συνδυασμό με μεγάλη δόση propofol.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=414205&cid=5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *