Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 7/11/11

«Ε»: Συγκάτοικοι για σκληρά μέτρα

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς, στη χθεσινή άτυπη συνάντησή τους υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, συμφώνησαν σε σχηματισμό συν-κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Προηγουμένως θα έχει ψηφίσει το νέο Μνημόνιο μέτρων που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση και θα έχει δεσμεύσει τη χώρα σε σκληρή λιτότητα δεκαετίας.

Η ΑΥΓΗ: Κυβέρνηση Μέρκελ-Σαρκοζί
Παπανδρέου – Σαμαράς συμφώνησαν για κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου υπό το τελεσίγραφο του Ολι Ρεν για έξοδο από την ευρωζώνη, μετά τον ωμό εκβιασμό Μέρκελ – Σαρκοζί στις Κάννες.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιωργάκης
Από το σκαμνί Ειδικού Δικαστηρίου πρέπει να προεξοφλείται ότι θα κληθεί να απολογηθεί για τα εγκλήματά του εναντίον της χώρας και του λαού, ειδικά για τη συνειδητά αντεθνική πράξη του να προκαλέσει ζήτημα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ο μοιραίος ένοικος του Μαξίμου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εκλογές σε 105 μέρες. Προς νέα κυβέρνηση με φαβορί τον… τραπεζίτη του κ. Σημίτη!
Συμφωνία με αυστηρό χρονοδιάγραμμα και μόνο για την ψήφιση της δανειακής σύμβασης. Ολονύχτιες συσκέψεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες.

ΕΘΝΟΣ: Ιστορική συμφωνία για Εθνική Ενότητα
Μεγάλο βήμα που αποσοβεί εθνικές περιπέτειες αποτελεί η ιστορική συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για Εθνική Ενότητα. Η νέα κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και στις εκλογές.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συγκάτοικοι και στο… Μαξίμου!
Παπανδρέου και Σαμαράς συγκάτοικοι και συμφοιτητές στο Κολέγιο Αμχερστ, κοινή “θητεία” και στο Κολέγιο Αθηνών, τώρα μαζί και στη… σωτηρία μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επεσε ο Παπανδρέου. Συναίνεση με «σφραγίδα» Σαμαρά. Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου
Ικανοποίηση εκπέμπει η Ν.Δ. για τα αποτελέσματα της πρώτης ουσιαστικά συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς εκτιμούν πως τουλάχιστον τρία σημεία, τα οποία αποτελούσαν κόκκινη γραμμή για τον πρόεδρο του κόμματος, ικανοποιήθηκαν απόλυτα, ενώ μπήκε οριστικά τέλος και στα σενάρια για το δημοψήφισμα.

ΕΣΤΙΑ: Συνεφώνησαν Παπανδρέου – Σαμαράς
Αργά χθες το βράδυ, οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς που συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, συνεφώνησαν στον σχηματισμό μεταβατικής Κυβερνήσεως κοινής αποδοχής.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ανάγκα και οι αρχηγοί συμφώνησαν
Ύστερα από πρωτοφανείς πιέσεις και απειλές για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, οι αρχηγοί των δύο κομμάτων εξουσίας συμφώνησαν να προβούν στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Σήμερα θα αποφασισθεί ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός και ποια τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέα κυβέρνηση υπό την απειλή της δραχμής
Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης με τη στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων κατέληξαν, χθες το βράδυ, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ενώ η χώρα είχε βρεθεί ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρωζώνη.

ΤΑ ΝΕΑ: Επιτέλους! Εγινε το πρώτο, μεγάλο βήμα για τη σωτηρία της χώρας
Σε ιστορική συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας – με Πρωθυπουργό, κατά πάσα πιθανότητα, τον Λουκά Παπαδήμο – κατέληξαν χθες το βράδυ οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εντονότατες πιέσεις από την Ευρώπη. Σήμερα αναμένονται επικοινωνίες των δύο αρχηγών για την τελική σύνθεση της κυβέρνησης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Κυβέρνηση σωτηρίας. Ιστορική συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά
Έστω και υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων, έστω και υπό την απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη, ο Γ. Παπανδρέου και ο Αντ. Σαμαράς συνυπέγραψαν χθες το βράδυ μία ιστορική συμφωνία. Η κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ανακοινώνεται σήμερα ύστερα από μία νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αρχηγών όπου θα οριστικοποιηθεί το πρόσωπο που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Συμφωνία εθνικής ενότητας στο παρά πέντε του ολέθρου
Η Ελλάδα, στο παρά πέντε ενός διαφαινόμενου ολέθρου, άλλαξε πολιτική σελίδα. Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, κατέληξαν χθες το βράδυ σε συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Για «ιστορική ημέρα» έκαναν λόγο συνεργάτες του πρωθυπυργού, οι οποίοι σημείωναν ότι η «εξέλιξη ικανοποιεί τον ελληνικό λαό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *