O I.Σ.Α. Προκαλεί το δημόσιο διάλογο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δεν τον φοβάται.

Το διάλογο φοβούνται η κυβέρνηση που καταρρέει και όσοι ρίχνουν νερό στο μύλο της , όπως ο κ. Ελευθερίου. Σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία τόσο για τον ιατρικό κόσμο, όσο και για τους ασφαλισμένους, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη από την απερχόμενη όπως όλα δείχνουν Κυβέρνηση η αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναδεικνύει με υπεύθυνες πρωτοβουλίες την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή πολιτικής.

Η διοργάνωση ημερίδας για τη λειτουργία του νέου φορέα πρωτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας , που αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. υπηρετεί δύο στόχους.

Πρώτον, να αναδείξει την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο θέμα ο μεγαλύτερος Επιστημονικός Σύλλογος της χώρας. Στο πνεύμα πάντοτε των αποφάσεων που έχει λάβει το παν-ιατρικό μέτωπο και η Γ.Σ. του Π.Ι.Σ. , που υπηρετούν το συμφέρον τόσο του ιατρικού κόσμου, όσο και των εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Δεύτερον, να προκαλέσει το δημόσιο διάλογο που μας αρνήθηκαν η Κυβέρνηση και οι διορισμένες από αυτήν Διοικήσεις των Ταμείων , φέρνοντας τους στο ίδιο πάνελ με τους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου , «ενώπιος ενωπίω», για να τους καταστήσουμε σαφές ότι αφενός δεν πρόκειται να αποδεχτούμε όσα αποφάσισαν για μας , χωρίς εμάς. Ότι δεν θα αποδεχθούμε μονομερείς αποφάσεις. Ότι απαιτούμε αλλαγή πολιτικής όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του νέου φορέα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με τις θέσεις που έχουμε ξεκάθαρα διατυπώσει με μια σειρά ανακοινώσεις μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται τη δημόσια αντιπαράθεση των θέσεων του, αυτοί που τη φοβούνται είναι η Κυβέρνηση και όσοι «ρίχνουν νερό στο μύλο» της. Δυστυχώς, ανάμεσα σε αυτούς που ρίχνουν νερό στο μύλο της Κυβέρνησης είναι και το μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. κος Ελευθερίου. Ο οποίος με τις δημόσιες τοποθετήσεις του επιχειρεί, για καθαρά προσωπικούς του λόγους, να διασπάσει το αρραγές ιατρικό μέτωπο που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα , το οποίο έχει αναδείξει την αναξιοπιστία και ανικανότητα της Κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα ζητήματα υγείας.

Με τις τοποθετήσεις αυτές ο κος Ελευθερίου επιχειρεί να απαξιώσει τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο Ι.Σ.Α. , εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό το σχεδιασμό της Κυβέρνησης που βλέπει πανικόβλητη να στρέφονται εναντίον της όχι μόνον του σύνολο του ιατρικού σώματος, αλλά και τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων.

Σε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον του αγώνα μας συγκυρία, η ΔΗ.Κ.Ι.- Ι.Σ.Α. δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του αγώνα που δίνουμε για να κατοχυρώσουμε την επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια όλων των συναδέλφων. δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασπάσει το αγωνιστικό μας μέτωπο για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Ο κος Ελευθερίου δεν πρέπει να ξεχνά ότι εξελέγη στο Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. με το ψηφοδέλτιο της ΔΗ.Κ.Ι., γι αυτό οφείλει να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ., πολύ δε περισσότερο όταν οι αποφάσεις αυτές έχουν παρθεί με ευρύτερη, δια-παραταξιακή συμφωνία.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν επιθυμεί τη δική του αυτόνομη πορεία, κόντρα στο συμφέρον των συναδέλφων του, η μόνη έντιμη επιλογή που έχει είναι μία, η παραίτησή του.

Αχιλλέας Ρέντης
Αντιπρόεδρος ΔΣ
Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *