Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 4-11-11

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ολα για την πολυθρόνα μου!”.

“Παρά τη δεινή θέση στην οποία περιήλθε στις Κάννες, την οποία μάλιστα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν σε συζητήσεις τους ως «εξευτελιστική», ο κ. Παπανδρέου «σοκάρισε», χθες, όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιδεικνύοντας πρωτοφανή εμμονή σε μια προσωπική στρατηγική που στόχο έχει αποκλειστικά την παραμονή του στην εξουσία!”.

Η ΑΥΓΗ: “Καθαρή λύση μόνο οι εκλογές”.

“Οποιοδήποτε άλλο σενάριο πλην της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία τούτες τις κρίσιμες στιγμές θα συνιστά εκτροπή, τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του χθες στη Βουλή”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Ζούμε μέρες Αργεντινής και ο Γιωργάκης πουλάει τρέλα οδηγώντας σε χρεοκοπία την Ελλάδα και σε διάλυση την Ευρώπη”.

“Ενώ ο Παπανδρέου πουλάει τρέλα – στην κυριολεξία – επιχειρώντας να εξαντλήσει κάθε περιθώριο παραμονής του στην εξουσία, γαντζωμένος με νύχια και με δόντια από την καρέκλα του Μαξίμου και συνεχίζοντας αδίστακτα να σπέρνει θύελλες πολιτικής σχιζοφρένειας διακινδυνεύοντας την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας και απειλώντας με κατάρρευση ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, οι ίδιοι οι Αμερικανοί τον προειδοποιούν να ετοιμάζεται να φύγει από τη χώρα”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Παίζει στα ζάρια την τύχη της χώρας”.

“Αμετανόητος και επικίνδυνος ο Γιώργος Παπανδρέου. Θύελλα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Η Βάσω Παπανδρέου είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό: Είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Και η Αννα Διαμαντοπούλου: Δεν είπες ότι συμφωνήσαμε στο υπουργικό συμβούλιο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Φεύγει με… διαστημόπλοιο”.

“Μόνο κάποιος που ζει σε άλλον πλανήτη θα είχε τη χθεσινή συμπεριφορά του Γιώργου μετά από όλα όσα έχουν συμβεί”.

ΕΘΝΟΣ: “Ολα ανοιχτά και στη μέση η συναίνεση”.

“Σε τεντωμένο σχοινί κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με το χαρτί της συναίνεσης να βρίσκεται στο τραπέζι. Σε ένα πολυδαίδαλο τοπίο, όπου συμπολίτευση και αντιπολίτευση αδυνατούν να συμφωνήσουν για τους όρους συνεννόησης, κινούνται τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εν όψει της αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Από το… 1996 είχαν προειδοποιήσει οι Αγιορείτες Γέροντες για την Οικονομική Χούντα που μας επέβαλλαν!!!”.

“Πολλές φορές έχουμε επαναλάβει από τις στήλες αυτής εδώ της εφημερίδας ότι η πάνσοφη Εκκλησία μας και οι πνευματικοί οδηγοί της Ελληνορθοδοξίας έχουν κατά καιρούς προειδοποιήσει τον λαό μας για τα πάντα σε ό,τι αφορά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Καταστρέφει την Ελλάδα μέχρι την τελική πτώση του”.

“Στην πτώση του ο Γιώργος Παπανδρέου θέτει σε κίνδυνο την εθνική κατάκτηση της συμμετοχής στο ευρώ, δοκιμάζει τις τελευταίες αντοχές του πολιτικού μας συστήματος και ανοίγει την πόρτα των διεθνών πιέσεων για ακόμη μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, για επιβολή αποφάσεων ερήμην του ελληνικού λαού”.

ΕΣΤΙΑ: “Ο τόπος οδηγείται στην καταστροφή”.

“Σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές για τον τόπο, με άμεσο πλέον τον κίνδυνο χρεωκοπίας και αποπομπής μας από την Ευρωζώνη, ο Πρωθυπουργός εμφανίσθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Αντί να δρομολογήση αμέσως τις διαδικασίες για τον σχηματισμό Κυβερνήσεως εθνικής σωτηρίας, υπό πρόσωπο κοινής αποδοχής από τα δύο μεγάλα κόμματα, προσπάθησε να κερδίση χρόνο. Προδήλως για να παραμείνη στην πρωθυπουργική καρέκλα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Επικίνδυνες ακροβασίες με τη συνεννόηση”.

“Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου την εμφανίζει ως κομβικής σημασίας προϋπόθεση για να προχωρήσει η προσπάθεια συνεννόησης με τη Ν.Δ., ενώ το κλίμα στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ παραμένει έκρυθμο, μετά το «χάος» που προκάλεσε στο κυβερνών κόμμα η περιπέτεια της επιλογής του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “ΠΑ-ΣΟΚ για τον Γ. Παπανδρέου”.

“Πάγωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποία η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είστε εκτός τόπου και χρόνου, τα όσα συνέβησαν στις Κάννες ήταν θλιβερά και δεν σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ακροβασίες με τη χώρα στο χείλος του γκρεμού”.

“Σε ακροβασίες με την υπόθεση της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας για την αποφυγή χρεοκοπίας επιδίδεται η κυβέρνηση λίγο πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή που θα κρίνει την επιβίωσή της. Ο Γιώργος Παπανδρέου συζητά μεν, αλλά δεν αποδέχεται ακόμη την πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση και εκλογές”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Ποιοί παίζουν παιχνίδια με τα λεφτά μας “.

“Με δραματικούς τόνους περιγράφουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου την κατάσταση που υπάρχει στα δημόσια ταμεία, στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «θα χρεοκοπήσουμε εάν πάμε τώρα σε εκλογές, χωρίς να διασφαλίσυμε την 6η δόση και δε βάλουμε τις βάσεις και για την εκταμίευση των επομένων δόσεων”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: “Επαιξε στα ζάρια την Ελλάδα”.

“Έπαιξε τη χώρα στα ζάρια, την έχασε, αλλά μένει γαντζωμένος στην καρέκλα. Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα του τρελοκομείου για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα προσωπικό παιχνίδι, που δυστυχώς οδήγησε την Ελλάδα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και γιατί όχι εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Τώρα διάλυση της Βουλής και εκλογές. Λαϊκή αντεπίθεση στην αστική εξουσία”.

“Να παρέμβει ο ελληνικός λαός με κάθε μορφή πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, διαφορετικά ο φαύλος κύκλος «ψηφίστε μέτρα τα οποία φέρνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού σε φτώχεια, ψηφίστε την πτώχευση του λαού για να σωθεί η πλουτοκρατία», με «κερασάκι» τις δόσεις, θα συνεχίζεται. Εκλογές τώρα και λαϊκή οργάνωση παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας. Να μην υποκύψει ο λαός στον εκβιασμό”.

DEALnews: “«Σβήνουν» τον Γιώργο οι επιχειρηματίες”.

“Η μάχη «χαρακωμάτων» που άνοιξε ο πρωθυπουργός με τους τραπεζίτες και τους επιχειρηματίες δεν φαίνεται να πέρασε, τουλάχιστον σε απόλυτο βαθμό στην κοινή γνώμη”.

City Press: “Μεταξύ χάους και συνεννόησης”.

“ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λένε «ναι» στη νέα δανειακή σύμβαση. Σκληρή κόντρα Σαμαρά – Παπανδρέου για τους όρους της πορείας προς τις εκλογές. Διχασμένοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την παραμονή Παπανδρέου στην πρωθυπουργία”.

Metro: “Game over”.

“Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει κάποτε ότι η «Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» και ουχί στους κληρονόμους της οικογένειάς του. Οντας δε ανήμπορος να κυβερνήσει, υπέγραψε από το Ωνάσειο, την παραίτησή του. Ο άρρωστος Ανδρέας Παπανδρέου ήταν σε θέση να κατανοήσει την κρισιμότητα των στιγμών, κάτι που ο υγιής απόγονός του και σημερινός πρωθυπουργός δεν θέλει να δεί. Η δεν του επιτρέπουν να κοιτάξει τις ευθύνες που έχει, για να διευκολύνει τις εξελίξεις προς τη συμφέρουσα κατεύθυνση της χώρας και του κόμματος”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Παράταση της αβεβαιότητας με ζητούμενο τη συναίνεση”.

“Ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπου η κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου ανακοίνωσε τη ματαίωση του δημοψηφίσματος και ζήτησε την επικύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου με 180 ψήφους από τη Βουλή, εμμένοντας παράλληλα στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Μέτεωρο βήμα διάσωσης. Προσπάθεια εθνικής συνεννόησης μετά το σοκ”.

“Επείγουσες πρωτοβουλίες για την αναζήτηση μιας κυβέρνησης συνεννόησης, η οποία, ολοκληρώνοντας το μετέωρο βήμα, θα διασφαλίσει τους όρους της ομαλής πορείας της χώρας και θα οδηγήσει εν συνεχεία συντεταγμένα σε εκλογές, ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, λύνοτας την κατάσταση πολιορκίας που προκάλεσε ο ίδιος με την -οριστικά ματαιωμένη πλέον- απόφασή του για δημοψήφισμα”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Ολα στην κόψη του ξυραφιού”.

“Επί ξυρού ακμής βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Οι διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας κινούνται ως εκκρεμές άλλοτε μπρος άλλοτε πίσω, ενώ απολύτως ορατό είναι το ενδεχόμενο οι βουλευτές του ΠαΣοΚ να μην παράσχουν απόψε τα μεσάνυχτα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα πολιτικό χάος”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Βήματα συναίνεσης φέρνει η απειλή της κατάρρευσης”.

“Υπό την απειλή της απολύτου κατάρρευσης της χώρας, στην οποία θα οδηγούσε η αποχώρηση από τη Ζώνη του Ευρώ, δρομολογήθηκαν, χθες, σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί από τα κορυφαία πολιτικά κόμματα απόλυτη διαβεβαίωση ότι έκλεισε οριστικά η πόρτα στο χάος, την οποία άνοιξε η προκήρυξη δημοψηφίσματος”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=323230

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *