Συνεχίζεται το «πάρτι» με πλασματικές εφημερίες

Εντολή προς τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας να συνεχίσουν την υλοποίηση του έργου τους και να παραμείνουν στις επάλξεις για το καλό των ασθενών παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, έδωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μην εγκαταλείψετε τους ασθενείς για όσες ώρες ή ημέρες υπάρχει αυτή η πολιτική κατάσταση».

«Θα κάνουμε τη δουλειά μας, ανεξάρτητα αν η χώρα έχει άμεσα πολιτικά θέματα να επιλύσει», είπε ο κ. Λοβέρδος. Επειδή, οι Έλληνες είμαστε επιρρεπείς στο να ασχολούμαστε με τα πολιτικά ζητήματα και να παραμερίζουμε τα κοινωνικά ζητήματα στις κρίσιμες περιόδους, σημείωσε, κάνω έκκληση και δίνω εντολή να «μην περιμένει κανένας ασθενής».

Κάλεσε επίσης τους διοικητές να ενημερώνουν τακτικά με στοιχεία το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Υγείας (ESYnet) και να είναι συνεπείς με τον προγραμματισμό: «Μην ξεχνάτε ότι σε λίγο κλείνει το έτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εντολή
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Υγείας στο θέμα των εφημεριών των νοσοκομείων, λέγοντας μάλιστα πως ακόμη σήμερα καταγράφονται πλαστές -όπως τις χαρακτήρισε- εφημερίες. «Πρέπει να λύσετε το θέμα των πλασματικών εφημεριών» τόνισε ο κ. Λοβέρδος και ζήτησε από τους διοικητές των νοσοκομείων να ελέγχουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα που διοικούν, προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά το ΕΣΥ: «Σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, τα νοσοκομεία καλούνται να αντεπεξέλθουν σε μία αύξηση της νοσηλευτικής κίνησης κατά 30%, με μειωμένους κατά 20% τους προϋπολογισμούς τους».

Απέδωσε το θέμα των πλασματικών εφημεριών που εισπράττουν ορισμένοι νοσοκομειακοί γιατροί σε συνδικαλιστικές παρεμβάσεις και σε ελλιπείς ελέγχους από την πλευρά των διοικήσεων. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ -σημείωσε- χάνονται κάθε χρόνο από το ΕΣΥ για εφημερίες που δεν γίνονται. Όπως είπε, οι ίδιοι οι διοικητές θα πρέπει να ελέγχουν πόσοι από τους γιατρούς που αναφέρονται στις λίστες των εφημερευόντων παρίστανται στο νοσοκομείο και ποιοι όχι.

Σχετικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο ΕΣΥ, όπως οι οφειλές προς τους προμηθευτές τους, κάλεσε τους διοικητές να προχωρήσουν στην αντιμετώπισή τους, λέγοντας ότι πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει λάβει η χώρα απέναντι στους δανειστές της.

Της Ελένης Πετροπούλου

http://www.imerisia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *